Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kapetan trebao isploviti nakon tri mjeseca zabrane pa preminuo

Naime, turski brod koji je uplovio još u ožujku usidren je zbog prodora mora u brod i niza drugih problema. Vlasnik broda inače je bio je rodom iz Azerbajdžana, a zapovijedao je turskim brodom, koji plovi pod zastavom Kambodže.
03. lipnja 2010. u 11:50 0 komentara 6 prikaza
ploče
Foto: PIXSELL/Arhiva

Kapetan turskog motornog broda "Premier", 48-godišnji Rais Israyilov, preminuo je od iznenadnog srčanog udara na svom brodu u luci Ploče.

Kapetan i posada posljednja su tri mjeseca proveli usidreni u luci zbog zabrane koju im je udjelila Lučka kapetanija Ploče. Naime, turski brod koji je uplovio još u ožujku usidren je zbog prodora mora u brod i niza drugih problema, piše Slobodna Dalmacija.

Zadnjih nekoliko dana, prema riječima članova posade, kapetan koji je bio dugogodišnji dijabetičar, imao je želučanih problema, a nakon što se u srijedu ujutro u kupaonici zadržao neuobičajeno dugo, članovi su provalili vrata i našli ga kako leži na podu. Odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali kapetanu više nije bilo spasa.

Vlasnik broda inače je bio je rodom iz Azerbajdžana, a zapovijedao je turskim brodom, koji plovi pod zastavom Kambodže.

Posadi je bio dužan više od 140 tisuća dolara, zbog čega je većina od 14 mornara iz Azerbajdžana i Gruzije stupila u štrajk, nakon čega su osmorica otputovala kućama. Na brodu su ostala šestorica članova posade, a proteklih mjeseci živjeli su bez hrane i struje.

Pločani su im donosili hranu, a električnu energiju im je osigurala Luka Ploče. Prema posljednjim informacijama, postojeće rupe na brodu su zakrpane, iz Turske je stiglo nekoliko članova posade, a brod je upravo u srijedu trebao dobiti naftu i pripremiti se za isplovljavanje.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.