Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločini

Kapetan Dragan žali se Visokom sudu u Australiji na odluku o njegovom izručenju Hrvatskoj

kapetan Dragan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.01.2015.
u 09:15

Kapetan Dragan u Australiji živi pod imenom Daniel Snedden, a u prosincu je Federalni sud odlučio da ga se izruči Hrvatskoj.

Odvjetnik Dragana Vasiljkovića poznatog kao Kapetan Dragan kojeg u Hrvatskoj traže zbog ratnih zločina kazao je da je njegov klijent počeo proces žalbe na Visokom sudu u Australiji na odluku Saveznog suda o njegovom izručenju, javlja sbs.com.au.

Kapetan Dragan u Australiji živi pod imenom Daniel Snedden, a u prosincu je australski Savezni sud odlučio da ga se izruči Hrvatskoj. Nalazi se u zatvoru u Sydneyu. Optužbe da je počinio ratne zločine poriče te se u Australiji osam godina bori protiv izručenja Hrvatskoj.

- U ovom trenutku smo podnijeli zahtjev za Visoki sud kako bi ga pitali da razmotri pitanje proceduralne pravednosti i je li ili nije ministar netočno interpretirao ženevsku konvenciju - rekao je Dan Mori, Sneddenov odvjetnik.

Dodao je da je ispunjena papirologija te da će trebati nekoliko mjeseci da ju obje strane podnesu. - Tada ćemo saznati hoće li biti rasprave o tome- dodao je.

Inače, australski Visoki sud već je donio odluku 2010. kojom je dopustio australskim vlastima da predaju Sneddena Hrvatskoj.

>> Kapetan Dragan zbog događaja u Vukovaru želi u Srbiju!

>> Australski sud ponovo odbacio žalbu na izručenje Kapetana Dragana

Komentara 9

BJ
Bjelovar112
10:57 12.01.2015.

Sta sad cvili jeli vojnik ili nije

HO
homofob
10:51 12.01.2015.

Geneva Convention je vrlo jasna i tesko da itko moze krivo razumjeti propise: Osoba koja drzavljanstvom nije povezana u ratnom sukobu je PLACENIK! Placenik prema, Geneva Convention, ima neupitno pravo, i tko god ga uhapsio mu mora osigurati pravedno sudenje. Za placenika prema Geneva Convention postoji jedna i samo jedna presuda: strijeljanje bez odugovlacenja! Nije mi jasno sto se ovaj koljac zali: sve sto je do sada presudeno je bolje nego se pozivati na Geneva Convention.

Avatar Lepko_Janez
Lepko_Janez
11:02 12.01.2015.

Hrvatsko Krivosuđe je u banani ali brate ovi Australci su na kvadrat ispred Hrvatske ..u deset godina nisu u stanji donijeti i sprovesti presudu!Tamo se ne zna u Pravosuđu tko pije a tko plaća!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije