Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bitka u australiji

Kapetan Dragan uskoro bi mogao biti izručen Hrvatskoj

kapetan Dragan
Ray Strange/THe Australian
30.09.2011.
u 09:28

Izručenje RH može početi ako Vasiljković odluči da neće ulagati žalbu na odluku australskoga suda.

BEOGRAD – Federalni sud Australije odbacio je žalbu Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, kojom je želio spriječiti izručenje Hrvatskoj i tom je odlukom završena petogodišnja pravna bitka u Australiji protiv izručenja Hrvatskoj, koja ga tereti za ratne zločine nad zarobljenim hrvatskim vojnicima i policajcima u Kninu i Bruskoj u veljači 1993. te za ratni zločin protiv civila, doznaje agencija Beta, a prenose mediji u Srbiji. No, podsjeća Beta, Vasiljković ima pravo u roku od mjesec dana uložiti žalbu Vrhovnom sudu. Ako Vasiljković, koji ima državljanstva Srbije i Australije gdje se vodi kao Daniel Snedden, ne uloži žalbu Vrhovnom sudu Australije, postupak njegova izručenja može početi.

Hrvatska je zahtjev za izručenje Vasiljkovića Australiji uputila još 2006. godine. Priznao je da je tijekom rata u Hrvatskoj od 1991. do 1993. godine bio srpski zapovjednik, ali je više puta negirao da je počinio ratne zločine.

Komentara 76

FE
Felicijen
16:57 30.09.2011.

Sad više nekako nemamo apetita za ovog tipa....

OB
-obrisani-
09:44 30.09.2011.

3x40 godina....i sve 5

PI
PIDOČA
13:34 30.09.2011.

komentar je za My Style @

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije