Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
klasifikacija proizvoda
Povratak na članak

Kaos s markicama: Domaći čvarci, a od mesa iz Njemačke u plastičnoj ambalaži iz Srbije

Propisano je to tako posebnom uredbom na razini EU, kažu, a pravilo je samo da markice s "lokalnim, tradicijskim, seoskim, domaćim, zavičajnim, regionalnim, zanatskim" i inim klasifikacijama ne zauzimaju mjesto standardnoj deklaraciji proizvoda. Koliko tih raznih oznaka ima, ne zna se, popriličan je to kaos, govori nam saborska zastupnica Ružica Vukovac, inače potpredsjednica Odbora za poljoprivredu.

Komentari 13

DU
Deleted user
13:53 04.07.2022.

Kako pršut može nositi oznaku "dalmatinski", kad se u Dalmaciji ne uzgajaju svinje?

VL
DU
Deleted user
13:42 04.07.2022.

Sve što kupiš od naših tvrtki iza na artiklu piše : zemlja porijekla sirovine EU, Srbija, BiH, Mađarska, S. Makedonija.... Koja smo mi trulež

VL
GO
GoPro
13:28 04.07.2022.

Milica i Alexandra su zgrožene

VL
ZO
zoranos
13:42 04.07.2022.

Ne smije biti obmanjujuće? Ok a što je onda ono sa meda:"Mješavina meda sa područja EU i područja izvam EU" Što je to? Nije obmanjujuće? Po toj deklaraciji med može biti sa bilo kojeg mjesta u svemiru! Koja je svrha takve neodređene deklaraciji nego obmana!?

VL
Avatar IIII4
IIII4
16:34 04.07.2022.

Logika naslova je da proizvođač čvaraka mora imati i proizvodnju plastične ambalaže?! Onda i Večernji mora imati nasade drveća od kojeg će proizvoditi papir za novine!

VL
DU
Deleted user
14:39 04.07.2022.

Mješavina domačeg meda.. 2% med, 98% šečerni sirup iz kine.

VL
LI
lipa75
14:00 04.07.2022.

Do kojih granica ide glupost hrvatskih brandova kada napišu made in BIH, ali jedan od sastojaka brašno iz HR.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:17 05.07.2022.

Mene iritiraju sve te silne nazovi kontrole i propisi Ministarstva poljoprivrede koje praktički ne postoje i pokrivaju varanje potrošaća. Iz drona se vidi da je ministrica nesposobna i podkapacitirana. Jedino što zna je "najbrži prst" idijeli novac koji nije zarađen kome hoćeš a novac nije njezin. Ne trebaju nikakvi dokumenti o porijeklu, nema niti kontrole utroška novca. Gospođa je štetočina. A sad konkretno. Med je mješavina meda iz Hrvatske, zemalja EU i zemalja izvan EU. Ma tko proizvodi domaći med da bi ga "miješao"? Samo onaj, koji pored ovakvog ministarstva poljoprivrede, se još i ruga svima nama. Čim tako piše znači da je unutra moguće i neka neispitana kemija. Čaj od šipka u kojemu je zar 4% ili tako nekako šipka, ostali je recimo hibiscus i tko zna što još. I piše uredno "Čaj od šipka", na ambalaži. A sada imamo od samog državnog vrha ogromnu manipulaciju s turizmom. Svakoga dana u državnim vijestima te toliko posto turista, toliko noćenja više, još malo pa smo dostigli 2019. godinu. A Plenković i ekipa niti da mrdne što su Plenkovićeve vlade uspješno izvele raseljavanje Hvata u EU i dalje, preko 400.000. Na Hvaru zatvoreni prozori, prazne kuće, to je otok Plenkovićevih procesija u dane kada korone "sigurno nema" a ima je u cijeloj EU. Prazni se, kuće kupuju Mađari, kao i hotele. Života zimi nema. Starci i ljetni vlasnici. Iseljeni Hrvati pa evo i rezultata, nema više nezaposlenih. Veliki uspjeh! Uvozimo Nepalce. O pršutu, gdje je samo vjetar hrvatski neću danas.

VL
Avatar Darlboro2
Darlboro2
15:52 04.07.2022.

Što je tu obmanjujuće? Gdje su čvarci nastali? U Hrvatskoj. I u čemu je sad problem ? U ambalaži, odakle je sirovina? I da su svinje rasle u HR, onda bi pitali s čime su hranjene.. e j.. ga

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.