Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema kotače

Kao u Star Warsu: Izumili motor koji vozi po zraku

Zračni motor
Aerofex.com
22.08.2012.
u 10:36

"Hover bike" nema kotače, izgleda kao zračni motor, a umjesto kotača ima dva rotora koja ga održavaju stabilnim u zraku

Ako ste ljubitelj Star Warsa, onda će vam se sigurno svidjeti vozilo koje je izumila američka tvrtka Aerofex. Izradili su takozvani "hover bike" koji nalikuje vozilu iz šestog nastavka Star Warsa "Povratak Jedija".

Vozilo je bez kotača, izgleda kao zračni motor, a umjesto kotača ima dva rotora koji ga održavaju stabilnim. Ova svemirska tvrtka uspjela je riješiti problem stabilnosti u zraku izradom mehaničkog sustava kojim upravljaju dvije kontrolne trake postavljene u visini koljena, a na koje vozilo reagira tijekom pokreta vozača te stvara prirodni osjećaj ravnoteže.

"Hover bike" ne zahtijeva posebnu obuku za vožnju, a koristan bi mogao biti u poljoprivredi, graničnoj kontroli te tijekom spasilačkih operacija, kažu u Aerofexu, piše RT.

– Zamislite osobni let kao vožnju bicikla. Razmislite o kontroliranju granica bez gradnje cesta – opisuju u Aerofexu.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
11:55 22.08.2012.

Bome, uskoro će umjesto Hrvatskih Cesta biti Hrvatski Zrak, a na tehničkom ćemo umjesto cestarine plaćati zrakarinu. Kad ćemo autoceste otplatiti...

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:56 22.08.2012.

Klasičan hoverkraft. Davno viđeno.

RO
rokas
11:13 22.08.2012.

svaka im dala...good job!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije