Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Kao u hororu: Mrtve ptice padale su s neba i krvarile iz očiju

Samo su dvije ili tri ptice zapravo umrle. Ostale su samo vrištale na tlu. Više nisu mogli letjeti, krvi je bilo posvuda - opisao je strašnu scenu jedan od spasioca koji su od ukupno 60 ptica spasili samo dvije.
13. srpnja 2019. u 18:11 22 komentara 21928 prikaza
Foto: Getty Images

Gotovo 60 ptica odjednom je palo 'iz vedra' neba u blizini osnovne škole u Južnoj Australiji. Ovom nesvakidašnjem prizoru svjedočili su brojni užasnuti promatrači, a sumnja se da je došlo do masovnog trovanja životinja.

Obješena sova UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Gnjusni čin: Ispred crkve objesili dvije ptice i na njima sprejem napisali 'pop'

- Izgledalo je kao u horroru, deseci ptica su padali na tlo i krvarili iz očiju na obroncima One Tree Hilla blizu Adelaidea - kazao je slučajni prolaznik za Guardian.

Sarah King, utemeljiteljica agencije Casper's Bird Rescue, izjavila je kako je jedan od njezinih djelatnika otkrio ptice u srijedu i vidno se uznemirio.

- Samo su dvije ili tri ptice zapravo umrle. Ostale su samo vrištale na tlu. Više nisu mogli letjeti, krvi je bilo posvuda - opisao je strašnu scenu jedan od spasioca koji su od ukupno 60 ptica spasili samo dvije.

Obavijest tako to rade u brinju Komunalni redar najavio trovanje pasa lutalica hranom

Među mrtvim pticama bila je i 'corella' koja se smatra štetočinom u Južnoj Australiji, a mjesno vijeće je odobrilo istrebljivanje ove vrste. Međutim, većina ubijenih ptica pripadala je drugim vrstama, a među njima je bilo i zaštićenih vrsta.

- Ovo je bila spora, strašna i nepotrebno okrutna smrt koja je trajala tjednima - zaključila je King napomenuvši da je otrov uzrokuje unutrašnje krvarenje koje je trajalo tjednima. 

Iako se vjeruje se da se doista radi o masovnom trovanju lokalni veterinari pripremaju toksikološki izvještaj, ali rezultati još nisu dovršeni. Vijeće u Alexandrini opisuje ptice vrste corella kao 'smetnje zajednici' koje uzrokuju velike probleme u gradskim i ruralnim područjima. Naime, jata ptica oštećuju zgrade, drveće  i usjeve. 

Noj 10 NEOBIČNIH ČINJENICA Udarac ove ptice ubit će lava, ali o njima kruži najsmješniji mit...

 

 

KATASTROFA
FOTO, VIDEO Razoran tornado pogodio Češku: Sve je sravnjeno sa zemljom, najmanje 150 ozlijeđenih
Veliki mali auto
Novi automobil i uski prolaz, što može poći po zlu?
  • aerosoul:

    Lazu, ptice su letjele iznad 5G odasiljaca, a sva mala djeca koja zive blizu krvare iz nosa, a o tome sute.

  • lektor:

    A što bi vam bilo kad biste članak dali nekom lektoru da ga upristoji, a ne šlampavu uredniku da ga je još unakazi naslovom i podnaslovom.

  • morejeslano:

    U Nizozemskoj se dogodio isto kada su radilii probu sa 5G odašiljačem. Ptice su padale mrtve, bilo je oko 300 mrtvih ptica. Danas je FvD, stranka koja je pobijedilana zadnjim izborima tražila moratorij na 5G mrežu u Nizozemskoj sve dok ... prikaži još!dok se ne istraže sve moguće štetne posljedice.