Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kao što pjevaju The Smiths, Slovenci su nas samo trebali lijepo zamoliti i sve bi bilo OK

Još od koordiniranog proglašenja neovisnosti naših dviju susjednih i prijateljskih država, Slovenci pokušavaju dobiti malo veći komad mora nego što im po međunarodnom pravu pripada. Pitam se kako bi pjesma “Ask” izgledala da je ne izvode The Smiths nego The Slovenians

Komentari 3

Avatar Django
Django
12:03 10.07.2019.

U to doba bila je raširena pojava od Hrvatske uzimati bez da nas se pita, pa je i žaba digla nogu.

VL
TO
tolitol
12:26 10.07.2019.

Slovenska politika koja se i dalje ponaša kao da smo u SFRJ pa će Zagreb popustiti na lupanja iz "bratskih" republika, hrvatska politika koja je posve neozbiljno pristupila čitavom problemu, sve je to dovelo do strašno otrovne atmosfere koja truje odnose između dviju država. Prije par dana sam čitao izvješće slovenskog dopisnika iz Brisela koji je o sudskom postupku u Luksemburgu izvješćivao kao da izvješćuje iz ratne zone ili s nogometnog stadiona gdje su Slovenci uspjeli Hrvate ovako ili onako poraziti. Nevjerojatno. Zato se ne slažem s hrvatskim novinarom . Nije se radilo o "lijepom zamoljavanju", nego je hrvatska politika katastrofalno loše stvari napravila početkom 2000tih. Tada je Slovenija parafiranim dogovorom mahala kao dokazom da nema neriješenih graničnih pitanja, a Zagreb je nezainteresirano šutio. To nam se odbilo u glavu. Trebala je tada hrvatska politika jasno i glasno reći da problem postoji pa bi Slovenija možda morala pričekati na ulazak u EU. i rješavanje graničnog pitanja Ovako su hrvatskom i europskom naivnošću pripušteni unutra pa su u najgoroj balkanskoj maniri krenuli ucjenjivati. Kako god da se ovo kasnije riješilo, šteta je ogromna i za jedne i za druge.

VL
ZO
zoranos
14:10 10.07.2019.

Slovenci rade on što bi radili i mi vjerojatno - koriste svoju poziciju u EU i ostalim institucijama u koje su ušli prije nas pa su nas mogli blokirati, ucjenjivati, pritiskati ... Situacija se okreće jer smo sada i mi u EU, a koliko got volili ili ne Plenkovića njega stvarno cijene tamo (izabrali ga pučani da bude njihov pregovarač - a to u ime nekoliko desetaka milijuna ljudi), a time i pozicija RH jača...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.