Naslovnica Vijesti Hrvatska

Naši reprezentativci u ovom hrvatskom gradu sada imaju besplatni prijevoz

Ovim ih činom želimo pozdraviti i poželjeti sve najbolje u polufinalnoj utakmici koja je pred njima! - rekao je Mario Šapina, direktor GPP-a
11. srpnja 2018. u 17:40 4 komentara 772 prikaza
butra
Pogledajte galeriju 1/2

Kada god kroče u Osijek, od danas do kraja života, hrvatski nogometni reprezentativci besplatno će se voziti tramvajima i autobusima po Osijeku. Uoči povijesne polufinalne utakmice u Rusiji, postali su, tako, počasni putnici. Po povratku u domovinu, naime, čekaju ih popularne "butre", elektronske karte koje im je izradio Gradski prijevoz putnika. Butra, naime, slavi 10 godina postojanja, a taj simpatični naziv nastao je kao sastavnica riječi BUs i TRAMvaj, no usko je povezan i s tradicionalnim osječkim žargonskim nazivom za lijepu djevojku.

Luka Modrić Danijel Subašić Hrvatska Danska puno pohvala Legenda Reala svaki dan se čuje s Modrićem: On je najbolji u povijesti Balkana

- Jednako tako kao što smo ponosni na našu tradiciju javnog prijevoza u gradu Osijeku, koji je prvi u ovom dijelu Europe imao tramvaj, danas smo ponosni na našu hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Ovim ih činom želimo pozdraviti i poželjeti sve najbolje u polufinalnoj utakmici koja je pred njima! - rekao je Mario Šapina, direktor GPP-a.

butra | Autor :

Još je jedna zanimljivost – svoju "butru" ima i britanski princ Charles.

- Kada su 2016. princ Charles i vojvotkinja Camilla, prilikom posjete Hrvatskoj, posjetili i naš grad, dio njihovog obilaska upriličen je i javnim gradskim prijevozom, odnosno tramvajem. Pripadnici kraljevske obitelji do tada se nikada nisu vozili javnim prijevozom, pa je to bila prilika da im uručimo naše elektronske prijevozne karte – Butre, jer ne priliči da se princ i vojvotkinja voze bez karte. Taj smo trenutak iskoristili i za šaljivu objavu na društvenim mrežama, za koju smo sigurni da će se mnogima svidjeti - izjavila je Sanja Mršo, voditeljica marketinga GPP-a.

Evo kako Plenković i Jandroković navijaju s navijačima u avionu:

butra
1 / 8
Andrej Plenković
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Kukumar:

    :))))))) e sad Vida moze gajbu piva na rame i udri ! :)))... lijepa gesta u svakom slucaju 👍

  • LeandroZG:

    u Zagrebu svi Brazilci, bili oni nogometasi ili ne, imaju besplatan pokaz

  • nogogaz:

    Eh..osijek....a ja mislia da imaju besplatni prijevoz u domoljubnom selu cavoglave....