Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestašica goriva

Kao nekad u Jugi: Amerikanci kupuju gorivo par-nepar

zastava 101
Ilustracija
09.11.2012.
u 08:26

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg kopirao je princip iz 80-ih godina u Jugoslaviji kada se zbog nestašice goriva vozilo par-nepar.

Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg kopirao je princip iz 80-ih godina u Jugoslaviji kada se zbog nestašice goriva vozilo par-nepar, piše BBC.

No, američka inačica ove ideje kaže da automobili koji imaju paran zadnji broj na registracijskoj tablici smiju kupovati gorivo samo na parne datume, dok se to u Jugoslaviji odnosilo na vožnju automobilima. Deset dana nakon razorne oluje Sandy stanovnici New Yorka još uvijek satima čekaju u dugim redovima na benzinskim postajama.

Slične mjere uvedene su u subotu u New Jerseyju te se očekuje da će se uvesti i na Long Islandu. Bloomberg je kazao da u ovom trenutku radi samo 25 posto benzinskih postaja. – Morali smo nešto napraviti, a ovo je praktično, izvedivo i razumno te je bolje nego da ništa ne učinimo – objasnio je Bloomberg.

>>Aktivisti iz 'Occupy Wall Street' pomažu sirotinji nakon Sandy

Ključne riječi

Komentara 96

Avatar Django
Django
11:52 09.11.2012.

09.11.2012. u 10:48h Chelsea je napisao/la: - 09.11.2012. u 10:42h Rollo Tomasi je napisao/la: ........MEMORANDUM SANU koji nije nista drugo nego izlivanje ljubomore,...i povampirili svoj narod. Poslije ce se pojaviti nasi nacionalisti u liku Gojka Susta i Franje Tudjmana kaoao reakcija na Milosevica i SPC. ------------------------------------------- Za razliku od Miloševića, niti Tuđman niti Šušak nisu željeli otimati tuđe, samo obraniti svoje. Gdje ti tu vidiš nacionalizam? Biti će da su te u školi učili da biti Hrvat automatski znači biti nacionalista.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:05 09.11.2012.

@Django Neznam o cemu govoris? Prosvjedi su na nekom drugom mjestu,..pozuri?

DO
dogeatdog
11:51 09.11.2012.

Da, vozili smo na principu par-nepar, čak je bilo i nestašice goriva ponekad, i kupovine na bonove. Tada sam imao dva auta, i štedljivo se ponašao premda je bilo love. Danas ne da nemam svoj automobil, nemam ni bicikl a bogami ni love da ga kupim. I onda mi netko kaže šta ti hoćeš, povratak u ono mračno doba. Zar može biti mračnije od ovog neoliberalnog, čovjek jede čovjeka,leševi plivaju na sve strane,ljudi se ubijaju za sitnice. I kad se to bolje analizira, za sve je kriv kapitalizam,od nas je napravio neljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije