Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kao iz filmova: Snježna mećava bijesni na Biokovu

Na vrhu Biokova dosad je napadalo oko 20 centimetara snijega
13. siječnja 2017. u 13:27 1 komentara 1760 prikaza
mećava
Foto: Screenshot Facebook

Snježna mećava kao iz filmova bijesni na Biokovu, gdje je dosad palo oko 20 centimetara snijega. Snimka mećave objavljena je na Facebook-stranici Crometeo.

U većini zemlje pretežno je oblačno, dok kiša pada na karlovačkom i varaždinskom području te u Lici i Gorskom kotaru. Slaba kiša pada i u nekim dijelovima Istre, Primorja i Dalmacije.

Temperature su u cijeloj zemlji iznad ništice, u Zagrebu je, primjerice, u 13 sati izmjereno 10 stupnjeva Celzijevih, u Osijeku 4.5, u Rijeci 10.4, a u Splitu 11 stupnjeva.

Najviše oborina, ponegdje i obilnih, bit će poslijepodne i potkraj dana. U unutrašnjosti se očekuje uglavnom između 10 i 30 centimetara novog snježnog pokrivača. U kontinentalnim krajevima jugozapadni vjetar poslijepodne će okrenuti na umjeren, povremeno jak sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno do vrlo jako jugo potkraj dana okrenut će na sjeverozapadnjak i buru. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 14 °C, poslijepodne i navečer u osjetnom padu.

Ujutro se u unutrašnjosti kiša može smrzavati u dodiru s tlom, a zatim će najprije u Gorskom kotaru i na sjeverozapadu prijeći u snijeg. Očekuje se stvaranje novog znatnog snježnog pokrivača u visini od 10 do 40 cm.

>> Stiže novo zahladnjenje, ali i oborine: Nakon popodnevne kiše slijedi snijeg, ponegdje će pasti i do 40 cm novog snijega

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • BANZO:

    Tko bi se nadao tako nečemu u sred zime na Biokovu.