Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kandidatkinja: Činilo se kao da unaprijed zna sva pitanja

Testovi su bili dosta opširni i imali od 40 do 50 pitanja, a pročelnica ih je riješila za pet, najviše 10 minuta – kaže naša sugovornica
02. veljače 2012. u 09:32 5 komentara 4 prikaza
'01.02.2012. Karlovac - Celnici karlovacke zupanije, zupan Ivan Vucic, procelnica zupanovog ureda Bernardica Topolnjak Halapa, dozupani Ivan Banjavcic i Josip Safar. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSE
Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'

Bernardica Topolnjak-Halapa je očito unaprijed vidjela testove koje smo polagali za radno mjesto pročelnika Ureda župana – sumnja jedna od kandidatkinja za to radno mjesto (podaci poznati redakciji).

Za test čista desetka

Na natječaj se prijavilo šest kandidata, a pet je udovoljilo kriterijima. Samo troje ih je pristupilo testiranju, a među njima su bili B. Topolnjak-Halapa, koja je pod povećalom javnosti zbog sumnji da je lažirala diplomu Ekonomskog fakulteta, i naša sugovornica.

– Na testiranju je bio i jedan čovjek, mislim pravne struke. Testovi su bili dosta opširni i brojali su 40-50 pitanja iz poznavanja Ustava i određenih zakona. Ona ih je riješila u pet, najviše deset minuta, tako brzo da mi je to bilo čudno, kao da je znala što će biti. Ne stignem pročitati pitanje, a ona već okreće novu stranicu! Nas dvoje smo rješavali test oko 25 minuta – svjedoči naša sugovornica. Topolnjak-Halapa osvojila je najviši mogući broj bodova, deset, a dvoje kandidata po osam. Potom je održano usmeno ispitivanje na kojem je našoj sugovornici dodijeljeno šest bodova, drugom kandidatu pet, a sadašnjoj pročelnici devet. Naša sugovornica tvrdi da je komisija bila prisutna na oba ispitivanja.

– To da su B. Topolnjak-Halapi dostavljeni testovi prije ispitivanja bi ličilo na apsurd, pa čak i kazneno djelo – kaže dožupan Josip Šafar, predsjednik natječajnog povjerenstva.

Čekamo odgovor

B. Topolnjak-Halapu zvali smo za komentar, no rečeno nam je da je zauzeta, pa smo zamolili da nam se javi. Ujedno smo joj poslali upit s molbom da se očituje. Odgovor očekujemo.

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere
  • Matej:

    U Ka-zup inače tvrde da sve natječaje rade sukladno zakonu i kandidate izabiru po pravilniku, kao npr. kandidate za srednjoškolske i studentske stipendije !?

  • zeleni vlak:

    Kupiti diplomu u Hrvatskoj! Vi ljudi niste normalni, pa to je nemoguće i zastrašujuće.

  • poluprovokator:

    Pa kad je vunderkind nek joj uprilice test provjere slicne tematike ko \"prijemni\" koji je rjesavala. Pitanja ce joj sastaviti netom prije testa ova teta koja nije prosla na natjecaju. ...pa da vidimo...