Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Kandidati za gradonačelnika Sl. Broda zaoštravaju izbornu retoriku

jelić hdz
Ivica Galovic/PIXSELL
26.05.2013.
u 22:02

Konferenciju je za govornicom vodio kandidat za gradonačelnika Dragan Jelić, a u pozadini su ga i ovaj put kao kulisa došli podržati članovi njegovog tima.

SLAVONSKI BROD - U posljednjem tjednu pred drugi krug lokalnih izbora i svega pet dana prije izborne šutnje kandidati za gradonačelnika Slavonskog Broda, nezavisni kandidat Mirko Duspara (aktualni gradonačelnik) i kandidat HDZ-ove koalicije HDZ-HSPAS-HSLS Dragan Jelić sve više zahuktavaju izbornu retoriku. Nakon što je prošlog tjedna izborni tim Mirka Duspare DIP-u, ŽIP-u, GIP-u, GONG-u i Vijeću za elektroničke medije prijavio kršenje Zakona o lokalnim izborima, te od nadležnih tijela zatražio žurno očitovanje, u kojem optužuju SBTV da sudionicima izborne promidžbe ne daje jednake uvjete predizbornog nadmetanja, već otvoreno favorizira Dusparinog protukandidata Dragana Jelića, uslijedilo je dopisivanje priopćenjima za medije u kojima su uglavnom jedni optuživali, a drugi tvrdili da su sve optužbe neistinite i bez zakonskog uporišta. Iako je danas nedjelja i blagdan Svetog Trojstva, čini se da je kandidatima ostalo jako malo vremena, a biračima imaju još puno toga za reći.

Stoga je danas iz izbornog stožera kandidata HDZ-ove koalicije HDZ-HSP AS-HSLS za gradonačelnika Slavonskog Broda Dragana Jelića, medijima upućen žurni poziv za tiskovnu konferenciju koja je nazvana \"Posljednjih pet dana kampanje za lokalne izbore 2013.godine\". Konferenciju je za govornicom vodio kandidat za gradonačelnika Dragan Jelić, a u pozadini su ga i ovaj put kao kulisa došli podržati članovi njegovog tima.

-Tijekom cijele kampanje nastojali smo zadržati pozitivan stav, pričali smo šta ćemo napraviti za ovaj grad. Želimo otvoriti nova radna mjesta, želimo privući domaća i strana ulaganja, riješiti problem onečišćenja zraka i od bosanskobrodske rafinerije i od deponije smeća na Vijušu. Želimo Grad Slavonski Brod pretvoriti u sveučilišni grad što je potreba već dugi niz godina. Nismo se osvrtali na negativne struje iz stožera kandidata Mirka Duspare, jer smo željeli voditi pozitivnu kampanju. Međutim, kako smo ušli u drugi krug i kada su iz njegova stožera vidjeli da mu se trese tlo pod nogama, odnosno kako postoji velika šansa da 2. lipnja njihov kandidat izgubi izbore, počeo je voditi vrlo negativnu kampanju, spuštajući je na razinu osobnih obračuna. Stoga upozoravamo građane šta mogu očekivati u slijedećih pet dana iz izbornog stožera gosp.Mirka Duspare -kaže Jelić i o niskim udarcima iz tima protukandidata Duspare nastavlja:

- Prvi primjer je letak koji je počeo kružiti gradom. Letak govori kako građani trebaju zaokružiti broj njegove liste umjesto naše, a na drugoj strani letka iznosi se niz laži i insinuacija na račun HDZ-a i mene osobno. Te informacije dakako nisu točne i time on ne može dobiti glasove, već ih može samo izgubiti. Drugi primjer je PR agencija preko koje je platio čak dva istraživačka novinara da istraže legalizaciju moje nadstrešnice od 35 kvadrata koju pokušavam legalizirati, a nalazi se uz obiteljsku kuću. Te dokumente sam poslao u Grad Slavonski Brod, a oni su ih iskoristili i par dana prije kampanje poslali novinarima, pa sam istovremeno dobio email od dvojice da odgovorim na isto pitanje. Aktualni gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara spusta se na tu razinu da provjerava pitanje moje legalizacije i pitanje koje muči 50 tisuća stanovnika ovoga grada, a to je legalizacija njihovih objekata. Nakon koalicijske odluke da ćemo u idućem mandatu smanjiti komunalnu naknadu za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata na jednu kunu dobili smo informacije kako je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Slavonskog Broda osobno počeo telefonom nazivati sve one koji su predali dokumente za legalizaciju ili građevinske dozvole, te da će ukoliko se opet izabere gosp. Duspara i on to riješiti na način kako smo mi obećali. Ima novaca da plati istraživačke novinare, a to radi preko poznate PR agencije za što imamo dokaze, iako to još nije vidljivo u njegovom financijskom izvješću. Po našim informacijama PR agencija s njim radi još od 10 mjeseca i ugovor je vrijedan između šesto tisuća i milijun kuna. Pitamo se s čijim se to sredstvima plaća. Grad odjednom isplaćuje i sve potpore iz gradskog proračuna, a svi ti klubovi i udruge više godina nisu dobili niti kune. Gradskim novcima kupuje glasove članova tih udruga. Slijedećih pet dana obići ćemo sve temeljne ogranke i imat ćemo još nekoliko skupova, te u osobnom kontaktu sa građanima još jedanput im reći šta želimo raditi naredne četiri godine. U četvrtak organiziramo središnji motivacijski skup na kojem će biti i predsjednik Karamarko, a ankete govore da stojimo dobro- zaključio je Jelić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije