Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za eu parlament

Kandidati HDSSB-a predstavili se kombinirajući tri jezika

HDSSB predstavljanje kandidata za europarlament portal (1)
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
15.03.2013.
u 13:04

Doktor znanosti S. Ribić prvi je na koalicijskoj listi, a predstavio se kao "isusovački student"

Stjepan Ribić i Boris Antunović, kandidati za Europski parlament HDSSB-a, HDSSD-a i Zelenih hrvatske, predstavili su se danas kombinirajući hrvatski, engleski i talijanski, jezike koje tečno govore. Doktor znanosti S. Ribić prvi je na koalicijskoj listi, a predstavio se kao "isusovački student". Studirao je u Rimu na papinskom sveučilištu Gregoriani, ima talijansko državljanstvo i direktor je Regionalne razvojne agencije i voditelj predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu.

– Najuspješniji smo u dobivanju potpore iz pretpristupnih fondova. Odobreno nam je 253 projekta vrijednih 114 milijuna eura, a još trebamo potpisati ugovore vrijedne 15 milijuna eura – kazao je Ribić. Profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku Boris Antunović, savjetnik u Europskoj agenciji za sigurnost hrane, doktorsku je disertaciju također branio u Rimu. Hrvoje Tomasović, šef HDSSD-a, kazao je da mu je draga koalicija s HDSSB-om i zato da pokažu novi smjer regionalnog djelovanja, dok je Zdravko Peko, ispred Zelenih hrvatske, istaknuo dobru suradnju s HDSSB-om u Slavoniji. Vladimir Šišljagić, šef HDSSB-a, kazao je da su u koaliciji proeuropske, ali i eurorealistične stranke.

Danas je listu za Europski parlament predstavila i koalicija HSS – HSLS kojoj je na prvom mjestu Miroslav Rožić. Branko Hrg, šef HSS-a, kazao je da je njihova stranka bila u Vladi koja je izborila ulazak Hrvatske u Europsku uniju. I on i Darinko Kosor, šef HSLS-a, kritizirali su predsjednika Republike zbog izbora datuma za izbore za Europski parlament (14. travnja) jer je premalo vremena za kampanju te predviđaju da će izlaznost biti niska.  

>> 'Moja lista za EU parlament nije tim za jednokratnu upotrebu'

Komentara 20

BZ
bozo_Zg
14:11 15.03.2013.

Hvala Bogu da napokon mogu glasati za HDSSB iz Zagreba. Puno sreće gdinu. Ribiću! Uz Vas smo!

CA
cadis1
13:40 15.03.2013.

Ovako to rade obrazovani Slavonci, sve pohvale!

AU
autoritet
13:59 15.03.2013.

ne zvuče loše ovi kandidati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije