Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLIČKA KRIZA
Povratak na članak

Kancelarka Merkel pokazala je da u Europi 
ne žive samo knjigovođe

Što je prije, humanost ili sigurnost, solidarnost ili odlučnost, pravo 
ili dužnost, piše Mirko Galić

Komentari 13

B2
bokida 2
21:05 19.09.2015.

Na slijedećim izborima će mo vidjeti kako će se i s kim slikati.

VL
BK
branko-kockica
02:31 20.09.2015.

Zar je moguće da novine objavljuju ovakve gluposti? Merkel je rekla da će primiti samo Sirijce. Sirijaca je tek 20%. Ostale, Pakistance, Afganistance, Somalce, Eritrejce, neće primiti. Isto tako, nema namjeru prvo sve primiti kod sebe, a onda se s njima gnjaviti i vraćati ih natrag. Zato je sagrađen i mađarski zid, zato je sklopljen dogovor Dublin, zato imamo i dogovor o kvotama i sve ostalo. Kad imamo 10 milijuna ljudi koji će krenuti u 2 godine, zida jednostavno mora biti. Na Grčku se ne može računati zbog topografije i općenite situacije, na Srbiju također jer njoj sve ovo odgovara jer se iseljava i Kosovo, na Makedoniju također jer se iseljavaju i njeni Albanci pa joj to odgovara, na Albaniju također jer bježe i njeni ljudi, a osim toga Albanija direktno sudjeluje u krijumčarenju ljudi. Dakle, zid treba biti na središnjem Balkanu, odnosno na južnim i istočnim granicama Hrvatske, BiH (ili Crne Gore) i Mađarske. To je strategija na koju se računalo, a koja je pala u vodu zaslugom nepostojanja mozga kod Zoke, Besne i Ostoje. Zato ćemo sad dobiti zid sjeverno od Hrvatske, i Hrvatska, tzv. EU zemlja, postaje zona "velikog Bliskog istoka", odnosno upravo ono o čemu trabunja Milanović, a to je veliki sabirni logor, jedan veliki kaos s nepostojećim granicama prema Africi i Aziji, i sa zidom prema Europi.

VL
DU
Deleted user
22:48 19.09.2015.

Kancelarka je pokazala da je etwas verspinnt . A koliko ukazuju joj partneri iz CSUa već a narod na izborima tek hoće

VL
Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:38 19.09.2015.

Ha, ha, ha, Njemačka je zaista došla do dna.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
02:54 20.09.2015.

Sirija je danas najgore mjesto na zemlji, 76 000 ubijenih itd. Kako to da Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Oman, Bahrein, Kuvajt i Katar,upravo najbogatiji a nisu primili ni jednog migranta ? Znači 0 ! Zaljevske zemlje se godinama bojee gubitka svojeg jezika i kulturnog identiteta zbog velikog broja ekonomskih imigranata? Odbijaju Sirijce jer se boje priljeva velikog broja politički aktivnih Arapa u svoje zemlje, koju su tradicionalno izrazito politički pasivne. Gdje je tu poziv na solidarnost ? Zar se EU ne boji ? Ali zato bijesni šeik upire prstom u EU i viče ‘Zašto ih ne pustite unutra, vi negostoljubivi ljudi?’ 'Prihvaćanje sirijskih izbjeglica je dužnost Zaljeva' a oni ih se boje iako se radi o bogatim državama s kojima mnogi koji bježe dijele vjeru i kulturu.

VL
DU
Deleted user
21:57 19.09.2015.

neka si ih sve primi i zadrzi u Njemackoj, God bless you Merkel

VL
Avatar Arsendiklic
Arsendiklic
08:25 20.09.2015.

Bizaran naslov, nije li?

VL
SA
santos008
09:09 20.09.2015.

Baltik -Adriatik [ Njemacka,Poljska-Ceska -Slovacka-Austrija-Madjarska -Slovenija -Hrvatska - Bosna i Hercegovina i Crna Gora. ]

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.