Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smiju prešutjeti

Kanađani partneru ne moraju reći da su zaraženi HIV-om

'hiv'
''
05.10.2012.
u 17:31

Ako u tijelu imaju nisku razinu virusa i pri spolnom odnosu koriste kondome, zaraženi HIV-om više nisu obvezni obavijestiti partnere o svom zdravstvenom stanju

Kanadske građane koji su zaraženi virusom HIV-a zakon više ne obvezuje da o svom stanju nužno moraju obavijestiti partnere. Odluka je to koju je u petak donio vrhovni sud, a koja se odnosi isključivo na one pojedince koji u spolnom odnosu koriste kondome i imaju nisku razinu virusa u tijelu, piše City News Toronto.

Time je sud poništio prethodni zakon iz 1994. godine prema kojem su, u slučaju da partnerima zaniječu istinu, svi nositelji smrtonosnog virusa podlijegali optužbama za seksualni napad koji je sa sobom povlačio i doživotnu zatvorsku kaznu.

Promjenu u zakonskom tretiranju HIV pozitivnih pojedinaca vrhovni sud pravda napretkom u medicini i boljim uvjetima kontroliranja AIDS-a.

>>Pojavila se i druga: Prenosile sidu, zaražen i veleposlanik iz regije

 

Ključne riječi

Komentara 6

PI
pistaljka
19:09 05.10.2012.

New World Order oliti Novi Svjetski Poredak tako nalaže, jer to je samo jedan od tisuću načina kako sniziti populaciju svijeta sa 7 milijardi na pola milijarde. Tako stoji u UN Agenda 21. Pa zar nije SDP na posljednjim izborima nosio njihove majice sa "Agenda 21" poprsjem, ali naš glupi puk mislio kako je to nešto VRLO NAPREDNO i civilizirano (tako današnja vrsta zabi neprimjetno onu stvar u stražnjicu svom odanom narodu, onako muški!).

CH
chemica
23:11 05.10.2012.

Pravnici toliko upućeni u medicinski napredak su zaboravili objasniti kakve su posljedice ako uz sve mjere predostrožnosti pokupiš AIDS? Imaš li pravo tužiti partnera koji te svjesno zarazio ili si sam kriv? Jedva čekam prvi takav slučaj. Čujte, desilo se! Kriv je proizvođač kondoma jer je njegov "nekvalitetni proizvod" puknuo pri spolnom odnosu. Da, tu se već ukazuje prostor za višemilijunske tužbe protiv Durexa ili Ritexa. Mislim, kada više nije kriv lik s AIDSOM, tko je onda krivac? Nit si jeo nit si luk mirisao, a dobio si AIDS mada se tvoj partner zaštitio. Sve po zakonu. Jedino tumačenje je kako je kriv "kurton mejker".

C1
c11dugi
23:14 05.10.2012.

Kanada? Nije li to ona obecana zemlja koju sanja hrvatska mladost bez posla. Bljuje mi se od te liberalne demokracije. Jedino sto je dobro sto cijeli ovaj ljudski kaos neupitno ide svom prociscenju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije