Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIZIRALI VENEZUELANSKI REŽIM

Kanada odgovorila Venezueli istom mjerom, protjerivanjem diplomata

Chrystia Freeland
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.12.2017.
u 23:26

U petak je službena Ottawa odlučila zabraniti pristup svome teritoriju 52 dužnosnika Venezuele, Rusije i Južnog Sudana

Kanada će protjerati venezuelskog diplomata i zabraniti povratak veleposlaniku, rekla je u ponedjeljak ministrica vanjskih poslova Chrystia Freeland što je odgovor na izgon veleposlanika Brazila i Kanade jer su kritizirali venezuelski režim. 

Zapadne zemlje i susjedne latinoameričke zemlje kritizirale su predsjednika Nicolasa Madura optuživši ga za gušenje demokracije i  kršenje ljudskih prava.

"Obavještavam da venezuelski veleposlanik nije više dobrodošao u Kanadi. Također izjavljujem da je otpravnik poslova Venezuele nepoželjna osoba", navodi se u priopćenju ministrice Freeland, prenosi AFP.

Venezuela tvrdi da strane vlade pokušavaju ohrabriti desničarsku oporbu da izvede državni udar.

Kanadska vlada kritizirala je režim Nicolasa Madura kako bi ga pozvala na dijalog s oporbom, a protiv njega donijela je niz sankcija. 

U petak je službena Ottawa odlučila zabraniti pristup svome teritoriju 52 dužnosnika Venezuele, Rusije i Južnog Sudana koje optužuje za korupciju i kršenje ljudskih prava.

Otpravniku poslova Kanade, predsjednica venezuelske Ustavotvorne skupštine zamjerila je "stalno, uporno, grubo i sirovo miješanje u unutarnja pitanja Venezuele".

Komentara 3

Avatar bokolo
bokolo
06:02 26.12.2017.

Mozda ovaj idiot ipak nesto dobro napravi za Kanadu... cisto sumnjam

MP
miroslav.petkovic.7564
15:17 26.12.2017.

Bravo Venezuela.nema venecelskih resursa dzaba.. Mislili pljackat zemlju.. Bravo Venecuelski slobodarski narode ne pokoreni!!

KV
ka-vuk
14:05 26.12.2017.

Bravo Kanada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije