Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Kanada zahtijeva kopneni koridor do Meksičkog zaljeva

Kad nestane povjerenja u integritet arbitraže protiv toga treba progovoriti i odgovorne pozvati na odgovornost

Komentari 15

DU
Deleted user
13:58 10.07.2017.

Naši mediji posve prešutili još jedno flagrantno kršenje arb. sporazuma odnosno SLO tijekom arbitražnog procesa okovala hipotetsku graničnu liniju stotinama km bodljikave žice - a čitajte što piše u sporazumu o arbitraži (da ni jedna strana neće poduzimati korake.... itd. itd.). Prošlo posve ispod medijskih radara u Hrvatskoj, kako SLO bahato i "baš hoću" se postavila u toj arbitraži. Da ne bi bilo zabune, eno žice vidljive iz aviona - a tko želi može osobno krenuti i opipati je na licu mjesta, gdje je postavljena. I arb. vijeće ni "zuc" - a i pučkoškolcu jasno da je to teško kršenje. Naravno, jer oni beru ogromne iznose na ime arbitriranja i ništa njih ne može smesti u tom smjeru...

VL
NO
nogogaz
06:27 12.07.2017.

Tudjmam sam potpisao ugovor da svaki nadzira teritorij kojeg je kontrolirao na dan nastanka novih država. Sve do rješenja granice. U jugi slovenci su kontrolirali cijeli zaljev. Malo smo kasnije jednostrano poništili ugovor, zaljev nazvali valom i sami postavili granicu sredinom vale.

VL
DU
Deleted user
13:04 11.07.2017.

Zaboravio je spomeniti da je slovenski parlament 1993.g. prihvatio Memorandum o Piranskom zaljevu u kojem svojataju cijeli zaljev i zahtijevaju izlaz do međunarodnih voda. DAKLE, u vrijeme dok je 1/3 Hrvatske okupirana, traje obrambeni rat za koji su mnogi vjerovali da će Hrvatska izgubiti. I Slovenci su računali s tim pa da Hrvatska neće imati snage osporiti taj famozni Memorandum a oni će dograbiti dio slomljene Hrvatske. Ali malo su se zaje.

VL
DU
Deleted user
12:38 11.07.2017.

Kvalitetan članak. Utemeljen na činjenicama, dobre usporedbe a opis jednostavan i logičan da svatko može razumjeti. Pametnom dosta.

VL
NO
nogogaz
16:10 10.07.2017.

Nemojmo pravit budale iz sebe , bar ne više nego to jesmo. Slovenci nisu ucjenivali arbitražom. Zahtjevali su rješenje granice. A mi smo izvukli arbitražu...koju je HDZ potpisao u ime hrvatske.

VL
AO
ante.oreskovic75
15:37 10.07.2017.

Suci su odrasli u poštenju,demokraciji,vjeri i doživjeli duboku starost i senilnost!Pošteno su ih i Slovenci prozreli i pošteno žele još po nešto!Pokušajte pogoditi tko je u ništatija a tko se pravi lud!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.