Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICE POTRESA

Kanada Hrvatskoj pomaže s 2.5 milijuna kuna: 'Ovo je dokaz našeg snažnog prijateljstva'

Foto: Adrian Wyld/PA Images/PIXSELL
1/6
05.01.2021.
u 16:49

Kanada izražava najiskreniju sućut građanima Hrvatske i spremna ih je podržati u ovom teškom razdoblju - poručio je François-Philippe Champagne.

Vlada Kanade uplatit će gotovo 2,5 milijuna kuna, odnosno, 500.000 kanadskih dolara, organizaciji Crvenog križa Kanade za podršku aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa u pomoći krajevima pogođenima potresom.

Ministar vanjskih poslova Kanade François-Philippe Champagne danas je najavio financijsku podršku za hitne situacije i ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda u Hrvatskoj.

- Duboko smo potreseni gubicima života i strašnim razaranjima uzrokovanim snažnim potresom. Kanada izražava najiskreniju sućut građanima Hrvatske i spremna ih je podržati u ovom teškom razdoblju - poručio je François-Philippe Champagne.

Vlada Kanade nastavit će usko surađivati s Crvenim križem Kanade i Vladom Republike Hrvatske na procjeni situacije i koordiniranoj reakciji. Ova najava govori o snažnom bilateralnom odnosu između Kanade i Hrvatske, potpomognutom aktivnom hrvatsko-kanadskom zajednicom u gradovima diljem Kanade, koja je također prikupljala sredstva za potporu Hrvatskoj u ovim teškim trenucima, priopćili su iz kanadskog veleposlanstva u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 18

CO
Condorgrab
17:36 05.01.2021.

Srbija je poslala milijun eura, a ovi klošari sitniš za kokice (i to ne za sve). Kanada je sudjelovala u genocidu u Srebrenici i optuživala Hrvatsku na Haškom sudu.

BA
Barbasmora
17:41 05.01.2021.

Velika Kanada samo 2,5 mio kuna?! Bar EUR ili usa$...ili cak kanadskih dollara... I vidi ti njih kako se hvale!

K1
Kalimero_12
22:48 05.01.2021.

Svakako pozdravljamo gestu, no svota je sramotna za jednu Kanadu kojoj su Hrvati dali toliko u njezinom razvoju, kulturi, civilizaciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije