Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni radovi Bivša v

Kampus dobio prve zaposlenike, a bit će ih još

\'21.02.2011., Koprivnica - Gradonacelnik Zvonimir Mrsic i 15-ak nezaposlenih okupili su se u nekadau009Anjoj vojarni u povodu pocetka javnih radova.Photo: Marijan Susenj\'
Marijan Sušenj/PIXSELL
22.02.2011.
u 10:43

Dvanaest osoba koje su na Zavodu za zapošljavanje bili više od tri godine radit će do kolovoza za plaću od 2250 kuna

Od danas lopovima neće biti lako haračiti po gradskoj vojarni kao nedavno, kad su iskoristili odlazak zadnjih vojaka i odnijeli nekoliko radijatora.

Čišćenje i čuvanje

Negdašnja vojarna – a budući sveučilišni kampus – jučer je dobila prve zaposlenike, koji će uređivati, čistiti i čuvati taj prostor. Riječ je 12 osoba koje su više od tri godine provele na Zavodu za zapošljavanje, a sada su dobile privremeni posao u sklopu gradskog programa javnih radova.

Do sredine kolovoza radit će u kampusu za plaću od 2250 kuna.

– Putem svih programa u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje cilj nam je doseći brojku od stotinjak ljudi koji će dobiti privremeni posao – najavio je gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Jučer je takav posao dobilo još troje ljudi, ali oni neće raditi u kampusu, već će dvije osobe čistiti gradske sportske terene i objekte, a jedna će biti dostavljač pošte u gradskoj upravi.

Vatrogasci i knjige

Vojarna je u gradske ruke došla nakon četiri godine "natezanja" s državnom upravom.

Zasad je poznato kako bi se na tamošnju lokaciju trebala premjestiti Javna vatrogasna postrojba, ispostava Državnog arhiva i depo gradske knjižnice, a u nekome roku, koji još nitko nije precizirao, tamo bi trebao niknuti mali sveučilišni grad s nekoliko tisuća studenata i svom pratećom infrastrukturom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije