Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladež prosvjeduje

Kampirat će na glavnom kairskom trgu dok vojska ne preda vlast

Mladi kampiraju na Tahrir trgu u Kairu
Reuters/PIXSELL
26.01.2012.
u 13:14

Mnogobrojni mladi okupirali su trg Tahrir i okružili se desecima podignutih šatora, a atmosfera je na trgu mirna

Egipatska mladež kampirala je na trgu Tahrir u Kairu i obećala da neće napustit trg sve dok vojska ne preda vlast građanima. Na kampiranje su se odlučili samo dan nakon što su prosvjedima obilježili godišnjicu ustanka kojim je svrgnut Hosni Mubarak.

Na jučerašnjem prosvjedu okupljeni su se podijelili na dvije skupine, na mladež koja je tražila što hitriju predaju vlasti građanima i na islamiste koji su slavili političku transformaciju zbog koje nakon desetljeća represije imaju prevlast u parlamentu.

Mirni prosvjedi ranije su znali izazvati nasilje, posebice kada bi se od policije i vojske zatražilo da rastjeraju prosvjednike, javlja Reuters, ali na današnjem prosvjedu bilo je mirno.

Mnogobrojni mladi okupirali su trg i okružili se desecima podignutih šatora. Ulični prodavači opskrbljuju ih pićima, a nekolicina aktivista potpalila je vatre kako bi se grijali na hladnom jutarnjem zraku.

Ključne riječi

Komentara 5

CE
Ceca
18:49 26.01.2012.

Egipćani prvo moraju svoje bule pokriti čadorom, nihabom ili burkom. Nakon toga one to moraju izdržati. Sačuvao nas Bog od nove egipatske demokracije.

OB
-obrisani-
14:34 26.01.2012.

Egipatska vojska je pod kontrolom USA,koja cuva svog donatora,USA je donirao egipatskoj vojski malo manje nego Izraelu i sada preko njih pokusava da uspostavi novog diktatora koji ce biti na platnom spisku CIA.Nadam se da ce Egipcani izdrzati.jer americi najvise odgovara diktatura i serijatska drzava kao Saudjska pod njihovom kontrolom

OB
-obrisani-
19:28 26.01.2012.

Dok cekamo ovdje na trgu jedemo virsle Lijanovici,Stranka za Boljitak,glasajte za njih,dobri su

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije