Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Govor na Grobniku

S kampanjom krenula točno u ponoć: 'Ja sam Kolinda, žena iz naroda, bit ću predsjednica'

kolinda
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/12
09.12.2014.
u 02:07

– Od prve sekunde ću samo raditi, raditi i raditi, neću šutjeti, za dobrobit Hrvatske kojoj ne trebaju stranci da ju pokrenu nego svi mi – kazala je Grabar Kitarović

U rodnim Dražicama na Grobniku predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović započela je noćas točno u ponoć službenu kampanju za predsjedničke izbore. Unatoč tome što je skup organiziran u kasni noćni sat Dom kulture u Dražicama bio je dupkom pun, a okupljeni Grobničani i Grobnišćice burnim su pljeskom pozdravili "svoju Kolindu" ne skrivajući ponos i zadovoljstvo što je za start kampanje izabrala rodni kraj.  

Pozdravljajući okupljene, kao i sve u Hrvatskoj i iseljeništvu, Kolinda Grabar Kitarović, istaknula je da s kampanjom kreće s tvrdog, čvrstog kamena, sa svog Grobničkog polja na kojem su stali mnogi koji su htjeli pokoriti taj kraj i poručila da ako može ona, žena skromnih, težačkih korijena može i cijela Hrvatska u bolju budućnost. – Ne slušajte one koji govore da je Hrvatska mala i da nikad neće biti bogata, Hrvatska će biti onoliko velika koliko je mi napravimo. Moramo krenuti i završiti posao koji je počeo predsjednik Tuđman i odvesti Hrvatsku u blagostanje jer imamo sve, položaj, resurse, vrijedne ljude – poručila je pozivajući okupljene da izađu na izbore i preuzmu konce u svoje ruke.

"Tko želi biti fikus, nek' stoji doma kraj prozora"

Prvi govor u predsjedničkoj kampanji više je puta prekidan pljeskom i uzvicima odobravanja, osobito kad je predsjednička kandidatkinja govorila o aktualnoj vlasti. – Već pet godina slušamo izgovore kako predsjednik ne može ništa jer nema dovoljno ovlasti, jer je fikus. Tko želi biti fikus, nek' stoji doma kraj prozora – poručila je rekavši da oni koji tako govore prodaju maglu i da su ovlasti široke i dovoljne za onoga tko može, zna i hoće, a ona će to svojim radom kao predsjednica i dokazati.  

Aktualnu Vladu nazvala je bešćutnom i bezidejnom, prozvala je za nerad, nesposobnost i nefunkcioniranje i poručila da moraju početi raditi ili neka odstupe i ustupe mjesto boljima. Kao primjer nerada navela je nekorištenje novca iz europskih fondova i takvo ponašanje nazvala veleizdajom za koju netko mora odgovarati.  

Josipović "nije napravio ništa i nema stava ni o čemu"

Više je puta Kolinda Grabar Kitarović istaknula da je najveća vlast narod i da u ime naroda ima pravo reći dosta takvoj Vladi koja Hrvatsku vodi u propast. – Predsjednik u odlasku koji je šutio i odobravao nerad Vlade, on je sukrivac što je Hrvatska u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, nema pravo tražiti drugi mandat jer nije napravio ništa i nema stava ni o čemu – rekla je Grabar Kitarović.  

– Neću prodavati floskule, izigravati profesora, ja sam Kolinda, žena iz naroda, ja sam vaša i bit ću vaša predsjednica, od prve sekunde ću samo raditi, raditi i raditi, neću šutjeti, za dobrobit Hrvatske kojoj ne trebaju stranci da ju pokrenu, nego svi mi – kazala je Grabar Kitarović. Predsjednička kandidatkinja predstavila je svoj program u pet točaka ističući da se temelji na ustavnim ovlastima i da će kao predsjednica izabrana od naroda otvarati pitanja i davati inicijativu, brinuti se o rejtingu Hrvatske, a ne svome.

Okosnica programa je gospodarski rast i razvoj, socijalna stabilnost, nacionalna sigurnost i obrana, vladavina prava i međunarodni odnosi, navela je Grabar Kitarović obrazlažući što će u svakom području učiniti kao predsjednica. – Izađimo na izbore i promijenimo ovu vlast, pokrenimo bolji život za sve nas, Hrvatska to može i zaslužuje – pozvala je predsjednička kandidatkinja praćena burnim pljeskom okupljenih u Dražicama.

>>Grabar Kitarović: Josipović u pet godina nije učinio ništa

>>Kolinda Grabar Kitarović u kampanju je krenula posebnim autobusom

Komentara 318

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
04:59 09.12.2014.

neka nam josipović i milanović objasne kako to da je za vrijeme zloglasnog sanadera benzin koštao 8kn dok se u svijetu cijena kretala preko 100$ po barelu nafte....sad je barel 65 $ ...a razlika odlazi na dnevničarenje,kartičarenje i svekolike bahatostii i luksuze partijske elite !

FE
FelixBoy
02:49 09.12.2014.

Sto je , je, svaka joj je na mjestu, govori drugačije , izgleda drugačije i nudi nadu . Ivo govori krivo i radi krivo. Treba nam promjena , da se trgnemo , da se nesto pokrene jednostavno da možemo recici da smo krenuli, jer proteklih 5 godina nije ono sto nam treba! Ovoj ženi treba dat šansu , Ivo je nije iskoristio i sam je sebi kriv. Ja sam za Kolindu, a ovi sto im sve smeta , svaki detalj i segment života i tako nemaju svog kandidata na ovim izborima. Ne postoji savršenstvo koje bi zadovoljilo njihov ukus! Kolinda šansa je tvoja, trudi se i Iskoristi je na dobrobit svih u Hrvatskoj pa i onih koji ti zasad ne vjeruju! Ipak si najbolji izbor!

Avatar aunick
aunick
05:04 09.12.2014.

Kolinda je predocila svoj program i sebe kao osobu. Meni 1972 iseljenom Hrvatu gospodja Kolinda je dotakla moje naj dublje emocije pripadnosti iako sam ostario ovdje u dalekoj Australiji. Citam neke sramne komentare i jos sramnije izgovore za nerad gospodina Ive. Sta bi bilo od Hrvatske, i dali bi bilo Hrvatske da je pojkojni Tudjman izgovarao se na Ivin nacin, nekakvim ustavnim ogranicenjima i slicno. Ivo je mozda talentirani muzicar, pravnik izrastao na beneficijama i podobnostima tatina sina ali kojemu je narod dosta daleko. Biti fikus za Ivu nije problem jer po njemu narod treba da bude pocascen njegovim samim prisustvom. Ja cu se moliti bogu da naseg mekanog i praznog Ivu sklone. Zivjela Hrvatska ideja, rada, energije, vjere, postenja i svega sto gospodja Kolinda predstavlja i zastupa. Kolinda ima moj glas i najbolje zelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije