Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene

Kampanju HDZ-a za lokalne izbore vodit će dvojac Karamarko i Brkić

'08.09.2012., Solin - Hotel President, sjednica Predsjednistva HDZ-a. Bozidar Kalmeta, Tomislav Karamarko, Smiljan Brkic, Bozo Galic. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
10.09.2012.
u 09:00

Formirana su dva stožera, glavni na čelu s Karamarkom te izvršni koji vodi Brkić. Želja je povezivanje s malim organizacijama

Raspuštanjem zagrebačke gradske organizacije i smjenom njezina predsjednika Ante Zvonimira Golema u HDZ-u je završilo razdoblje konsolidacije stranke nakon izbora, koje je počelo prije gotovo dva mjeseca raspuštanjem gradske organizacije u Osijeku, potom raspuštanjem županijskog odbora u Varaždinu i gradske organizacije u Rijeci te ostavkom Tomislava Ivića u osječko-baranjskoj organizaciji. To je potvrdio i predsjednik stranke Tomislav Karamarko koji je nakon sjednice Predsjedništva u Solinu i službeno objavio da HDZ kreće u kampanju za lokalne izbore.

Nitko od "zaraćenih"

Da to nije samo priča za javnost, čiji je cilj skrenuti pozornost s priče o raspuštanju zagrebačke organizacije, potvrda su i odluke donesene o ustrojstvu prema kojemu će HDZ pripremati kampanju. Formirana su dva stožera – glavni izborni stožer, na čelu kojeg će biti Karamarko, i izvršni izborni stožer, koji će voditi glavni operativac stranke Milijan Brkić, glavni tajnik i povjerenik za zagrebačku organizaciju.

– Nikad dosad HDZ nije bio tako ustrojen za lokalne izbore. Osim ta dva stožera, slično će se organizirati županijski, gradski i niži izborni stožeri. Cilj nam je brzom i maksimalnom obostranom komunikacijom povezati najmanje organizacije s vrhom stranke – rekao nam je izvor iz vrha stranke.

Izvršni izborni stožer već je napravio kostur organizacije za izbore, a ovih dana u djelo će ga provesti Brkić. Osim toga, on u roku od dva mjeseca s povjerenstvom za zagrebačku organizaciju mora pripremiti nove stranačke izbore. Sasvim je sigurno da će se na tim izborima kandidirati članovi bliski sadašnjem vodstvu, a od kandidature ne odustaje ni Golem koji je najavio da će novom pobjedom dokazati da je imao potporu članova HDZ-a u Zagrebu.

– Za povjerenika nismo željeli postaviti nijednog kandidata iz "zaraćenih" strana u Zagrebu, nego glavnog tajnika Brkića – dodaje naš sugovornik.

I dalje tajanstveni

Karamarko je najavio da će HDZ najmanje u jednom ili dva od četiri velika grada imati gradonačelnika. Zato će dobro razmisliti koga će kandidirati za šefove Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke. Već smo objavili kako se u Zagrebu kalkulira imenima Nikice Valentića, Andreja Plenkovića, Drage Prgometa, koji je rekao da ga to ne zanima, te Davora Šterna, kao nezavisnog kandidata. Kao kandidati za Split spominju se povjesničar Tomislav Džonlić, šef splitskoga HDZ-a Petar Škorić, gradska vijećnica Sanja Bilač i dugopoljski načelnik Zlatko Ževrnja.

– U optjecaju su mnoga imena, ali nećemo otkrivati kandidate dok sve ne procijenimo jer imamo puno veći manevarski prostor od vlasti – kaže naš izvor.

Komentara 9

CH
CH2710
09:33 10.09.2012.

. Veseljaci... bez "Ve" na početku riječi.

Avatar tkoznahdz
tkoznahdz
09:56 10.09.2012.

To je jednoumlje i sada če biti veča i brža komunikacija u stranci kažu sekretari ova dva čovjeka Karamarko i Brkić su u svim ograncima, svuda vode sve i informiraju svojeg dragog "vođu" , to je za njih dovoljno informacija ........ Sramota ali jedino tako mogu provoditi planirano jednoumlje, ako im to nakraju verificiraju članovi biče sretni. Sada još jedino od članova Karamarko očekuje da potvrde njegove kandidate koje če on postaviti na njemu ključna mjesta i bratija bi mogla dalje funkcionirati. Ovakvim i ovim radom planira se udaljavanje od članova i lokalnih organizacija, to je plansko uništavanje svega u stranci što ne misli kao "dragi vođa" i uvođenje jednoumlja po cijenu raspada stranke. Ta ekipa je perfidno uništavala privredu, a tako će znati i stranku. Nikada nisu ništa stvorili, samo uništavali i rušili.

RE
resal
09:07 10.09.2012.

Ako će ovaj dvojac voditi kampanju,hvala bogu,jer smo s njima sigurni u gubitak iste...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije