Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
etički kaos u njemačkoj
Povratak na članak

Kampanja protiv testa za Downov sindrom: 'Bojimo se da će nas biti manje'

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn upozorava da test treba biti dostupan svakoj ženi, navodeći da 'nije prihvatljivo da si samo imućne žene mogu priuštiti ovo testiranje'.

Komentari 10

AP
Anka partizanka
02:18 20.09.2019.

Sta su naporne sve udruge, to nije normalno. Sta vas briga da li tko radi prenatalne testove ili ne. Odlicno je da postoje. Ako vi ne zelite raditi test, nemojte. Ne morate otici ni na jednu kontrolu ako ne zelite, pa sta vam Bog da, da.Testovi se ne rade samo zato da se abortira vec da roditelji, a i lijecnici budu upoznati sa mogucim problemima bebe i da i roditelji i lijecnici budu spremni na to u trudnoci, prilikom poroda i nakon poroda, jer nerijetko takva djeca imaju i drugih problema s razvojem organa. Znam da ne mozete nocu spavati misleci na to tko je sve taj dan napravio prenatalni test i sto je taj odlucio doznavsi rezultate i da grizete nokte od brige, ali mozete i drugacije pomoci svijetu i potrebitima, umjesto osnivanja glupih udruga, besposlicarenja i nosenja transparenata po trgovima, petljanja u tudje zivote i njihove odluke i nametanja svog misljenja. Stvarno ste naporni i bezobrazni.

VL
LJ
ljutko
00:52 20.09.2019.

I bolesno dijete treba imati pravo na život

VL
AP
Anka partizanka
02:48 20.09.2019.

Evo nove ideje Markicki koja vec vrlo vjerojatno priprema nove transparente i pita se kako se ona ranije nije dosjetila ovog "pametnog" pokreta protiv prenatalnog testiranja.

VL
Avatar raco
raco
10:07 20.09.2019.

ma sve super ali tko ne bi radije htio zdravo dijete nego ono s Downovim sindromom. Drugo je pitanje da li bi svi odmah prekinuli trudnoću zbog toga. Ima ljudi koji bi prihvatili da im se rodi i dijete s tim poremećajem, a ima i onih koji ne bi. Svatko zna za sebe, u svakom slučaju odluka je teška kako god se odlučili.

VL
Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
05:04 20.09.2019.

Ovdje se uopce ne radi o (nerodjenoj ili buducoj) djeci nego o roditeljima. U danasnjem drustvu roditelji najcesce planiraju 1 dijete. Dijete je vremenski i financijski zahtjevo. Karijere i slobodno vrijeme pate. U takvoj situaciju ne samo da ne zele da bude bolesno, nego zele da bude savrseno.

VL
Avatar nekakav
nekakav
06:52 20.09.2019.

a kakva je budućnost ljudska, ako se bude povećavao broj mentalno i fizički hendikepiranih, o kojima se brine sve veći broj 'zdravih' ljudi...? priroda ovakve deformacije rješava već na prvom stupnju, takvi postanu žrtve predatora, roditelji ih se odmah odreknu, odbace ih, i dalje ide 'čista' linija.

VL
LA
larala
06:51 20.09.2019.

kakav to stvor moraš biti da želiš djeci patnju i bol, da test za rano otkrivanje sindroma želiš omogućiti samo ljudima sa novcem ali ne i onima bez njega? down je super i cool, pogotovo kad isti ti koji bii majkama onemogućili testiranje sutra na ulici odbacuju to dijete, svojoj djeci govore da se maknu od takvih a, onda jednoga dana, kada roditelji te djece umru i ta djeca ostane sama brze bolje se grebu za skrbnike kako bi im mogli uzeti svu imovinu koju su naslijedili od roditelja. i da ,i bolesno dijete treba imati pravo na život samo pitam se zašto toj djeci do sada niste osigurali život dostojan čovjeka, zašto se ne borite za to već samo mantrate o nekom tobožnjem pravu na život koji je ništa drugo nego tuga, patnja i bol.

VL
Avatar nekakav
nekakav
06:52 20.09.2019.

a kakva je budućnost ljudska, ako se bude povećavao broj mentalno i fizički hendikepiranih, o kojima se brine sve veći broj 'zdravih' ljudi...? priroda ovakve deformacije rješava već na prvom stupnju, takvi postanu žrtve predatora, roditelji ih se odmah odreknu, odbace ih, i dalje ide 'čista' linija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.