Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mačji interventni centar

Kampanja za prvo registrirano mačje sklonište u Ivanić-Gradu

Foto: Privatni album
1/6
09.11.2021.
u 12:00

Neprofitno sklonište želi otvoriti Društvo za zaštitu životinja "Zlatni čagalj", a podršku im pruža i Grad Ivanić-Grad koji je najavio da će sudjelovati u opremanju skloništa

Nakon akcija pomoći udrugama Grifon, Prijatelji iz Čakovca i Farmica iz Našica, Facebook stranica Psi laju, a karavane prolaze pokrenula je kampanju Mačji interventni centar, MIC, za mačje sklonište u Ivanić-Gradu.

U postojećim registriranim skloništima diljem Hrvatske, kako pišu Psi laju, a karavane prolaze, ima mjesta samo za 209 mačaka, a u Ivanić-Gradu samo je jedno hranilište za mačke. Neprofitno sklonište za mačke želi otvoriti Društvo za zaštitu životinja "Zlatni čagalj", koje je ime dobilo u čast tri ženke čaglja koje su volonteri spasili misleći da spašavaju štenad pasa. U posljednje dvije i pol godine kroz Udrugu je prošlo oko 150 mačaka, većinom su to mačići pronađeni u jarcima uz ceste, na livadama i u obližnjim šumama, ali ima i odraslih mačaka koje su liječili i kastrirali pa ih udomljavaju.

Foto: Privatni album

Kampanjom „MIC“ Psi laju, a karavane prolaze pomaže kupiti objekt od 100 četvornih metara s pripadajućim zemljištem od 700 četvornih metara. Objekt se sastoji od tri velike i jedne manje sobe, kuhinje, sanitarnog čvora, podruma i tavana. Od infrastrukture tu su struja i plin, a u dvorištu je bunar kao i vodovod koji prolazi ispred dvorišta. Sklonište će biti registrirano za 40 mačaka, a sastojat će se od dijela za seniore s izlazom u vanjsko dvorište i prostorije za mačiće. Prostorije će biti opremljene grebalicama, spavaonicama, mjestom za jelo i toaletima. U druge dvije prostorije bit će karantena, te ured za volontere i prijem stranaka. U podrumskoj prostoriji planira se skladište za hranu, a tavan za opremu. Tristo kvadrata dvorišta bit će u potpunosti osigurano ogradom i opremljeno raznim sadržajima za mačju igru.

Grad Ivanić-Grad pruža Udruzi podršku i voljan je sudjelovati u opremanju skloništa, a Udruga se nada da će se pridružiti i općine Kloštar Ivanić i Križ, jer su zajedno s Gradom svjesne problema i aktivno ga rješavaju subvencioniranjem kastracije mačaka tijekom cijele godine. Sve je više zainteresiranih građana koji podržavaju rad Udruge i spremni su volontirati. S prostorom u koji će ih moći primiti osigurat će ugodno mjesto za brigu o mačkama i međusobno druženje.

Iznos od 60.000 kuna, koliko košta kuća i imanje, treba skupiti do 1. prosinca. Uplatiti možete na poseban račun otvoren za kampanju, IBAN – HR1823400091511151750, Društvo za zaštitu životinja „Zlatni čagalj“, Vugina 5, Lijevi Dubrovčak, Opis plaćanja – MIC.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije