Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Tunjić

Kamo je najtraženiji bjegunac u Zagrebu otišao na dva tjedna

braća Tunjić
Foto: VL
1/4
11.11.2014.
u 08:45

U remetinečki zatvor ušetao se u subotu navečer, a odvjetnik ne zna gdje se krio za vrijeme bijega

– Ne vidim zašto se moj branjenik ne bi predao, to je jedino realno rješenje koje mu se nudi – komentirao je odvjetnik Gordan Preglej potez svog klijenta Marka Tunjića (28) koji se pravosudnim policajcima u remetinečkom zatvoru javio u subotu navečer, dva tjedna nakon pucnjave u zagrebačkom Retkovcu.

Sukob navijačkih frakcija

Marko Tunjić u ruke pravde predao se jer je osumnjičen za pokušaj ubojstva Miroslava Turkovića (37) i Filipa Šostarke (22). Tereti ga se da je u klasičnoj sačekuši nasumce ispalio četiri hica u kombi prepun navijača u noći na 25. listopada te je pritom u stražnjicu pogodio Šostarku, dok je Turković prošao s težim ozljedama budući da ga je pogodio u trbuh i potkoljenicu.

O motivima cijele priče tjednima se pisalo kao o sukobu zaraćenih navijačkih skupina, “mamićevaca” s jedne strane te navijača koji žele Mamićev odlazak iz Dinama s druge strane. Na strani “antimamićevaca” tako su se našli ozlijeđeni muškarci, dok je napadač bio član Fan Cluba navijača Dinama koji podržava Mamićevo vođenje kluba. Pucnjavi je prethodio sukob u restoranu u Teslinoj, kamo su navodno upali “antimamićevci” i nasrnuli na dva člana BBB Fan Cluba.

Iz izvora bliskih istrazi u nekom se trenutku moglo čuti i da tragovi vode u sasvim drugom smjeru te da ovaj sukob nema direktne veze s njihovim navijačkim preferencijama. Na pitanje zašto je njegov klijent dva tjedna bio u bijegu pred policijom, odvjetnik Preglej odgovorio je da nikada nije dobio službeni poziv od policije ili suda. U ponedjeljak ujutro prvi se put susreo s Markom Tunjićem. Gdje je on bio i što je radio te, na koncu, kako je odolijevao policijskim snagama, odvjetniku je u trenutku razgovora bilo nepoznato. Je li ta činjenica bila nepoznata i njegovim prijateljima ili mu je netko od njih čuvao leđa, nismo doznali jer su uglavnom odbijali pozive ili uzvratili nesusretljivošću.

Kako pak doznajemo, s uglednim odvjetnikom Gordanom Preglejom, koji je zastupao mnoga javnosti poznata lica, među kojima su i Josip Sapunar i Dijana Čuljak, u subotu navečer kontaktirala je Tunjićeva obitelj.

U dosluhu s navijačima

– Obitelj je sa mnom kontaktirala nakon što se klijent prijavio u zatvor – kratko je komentirao odvjetnik Preglej. Njegov branjenik zasad nije iznio nikakvu obranu, a sljedeće je na potezu Državno odvjetništvo koje mora čuti Tunjićevu stranu priče, ispitati svjedoke te odlučiti što će zatražiti kao daljnje mjere na koje se Preglej i Tunjić mogu žaliti. Svojevremeno se pojavila i informacija da je Marko Tunjić bio u dosluhu s navijačima koji su ga i dopratili do Remetinca u subotu navečer kada se predao, ali njegov je branitelj tu priču opovrgnuo.

– To je apsolutno pogrešno, moj klijent u zatvor se prijavio sam – rekao je Gordan Preglej.

Komentara 47

FI
Fisherman
11:13 11.11.2014.

Srz je ta da je covjeku njih 60 (nazovi antimamicevaca,a ispravnije bi bilo:mladezi SDP-a) upalo na radno mjesto i pretklo ga skupa sa jos jednim konobarom koji nema veze sa dinamom u bilo kojem smislu.Nakon sto su ih pretukli predd gostima restorana (a medu njima je bio i Hrnjak) covjek dobio otkaz,otisao kuci,uzeo utoku i nasao ih - sve drugo je povjest. A sad ako su pametni, nakon sto im je drugi njihov clan propucan radi bahatluka mozda se i smire.Ako ne ocito ce netko poginuti a onda ce se roditelji pitaki zasto bas njihov sin ili kcer a ni neznaju gdje su im djeca niti sto rade.

BA
bajbok11
11:20 11.11.2014.

Jel nam može "novinarka" objasniti kako je to Marko napravio "klasičnu sačekušu" iza svoje kuće?

ZE
zeitgeist..
12:38 11.11.2014.

Tunjići su Hrvati, dobrim dijelom iz tuzlanske regije (BiH) Razmjerno često Tunjića u proteklih sto godina rođeno su u tuzlanskoj općini Lukavac, gdje se svaki dvadeseti stanovnik prezivao Tunjić. U Hrvatskoj danas živi oko osamsto Tunjića u više od tristo domaćinstava (759. prezime prema brojnosti). Sredinom prošlog stoljeća bilo ih je približno desetak, pa se njihov broj do danas višestruko povećao. Glavni migracijski pravci Tunjića u prošlom stoljeću zabilježeni su iz Tuzle (BiH) i Brčkog (BiH) u Zagreb te iz Brčkog (BiH) u Otok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije