Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolegij župana

Kamen spoticanja je i to što se previše novca trošilo za plaće

cigula
ALEN BRODAR/VLM
19.12.2011.
u 09:35

Problem oko zadnjeg prigovora nastao je jer masa plaća ne smije prelaziti 20 posto izvornih prihoda, a prelazila je

Krapinsko-zagorska županija dobila je od Državnog ureda za reviziju za prošlu godinu uvjetno mišljenje. Jedna od četiri stavke zbog kojih je izraženo uvjetno mišljenje odnosi se na pitanje mase sredstava za plaće.

Usklađene plaće

– Problem oko zadnjeg prigovora nastao je jer masa plaća ne smije prelaziti 20 posto izvornih prihoda, a prelazila je. Međutim, polovicom 2010. godine županijska Skupština na prijedlog župana donijela je odluku o koeficijentima za obračun plaća, a potom i o osnovici plaća službenika te su one od tada usklađene prema zakonu. Osim toga, Županija unatrag dvije godine ima 20-ak zaposlenika manje, a u dva navrata svima su i smanjene plaće – objasnio je županijski pročelnik za gospodarstvo i financije Igor Cigula. Dodao je da je Županija uputila prigovor na sve uvjetne točke nalaza revizije jer ih smatra neopravdanima. Inače, nalaz revizije s uvjetnim mišljenjem stigao je u lipnju, a u istom mjesecu Županija se očitovala o točkama koje su bile uzrokom uvjetnog nalaza, no ono nije prihvaćeno, pa je Županija uložila prigovor nakon kojeg je stigao odgovor da Državni ured za reviziju i dalje stoji iza svog navoda.

Obavijest Zagrebu

Županija je nakon svega o poduzetim radnjama obavijestila Državni ured za reviziju u Zagrebu.

Komentara 1

FU
fučkaš
09:59 21.12.2011.

DUR još nije ni poćeo istraživati nepravilnosti u poslovanju. Uskoro će dobiti nove podatke za istragu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije