Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kalmeta se odriče Popovca, koji je poznat kao kadar Luke Bebića

Novi glavni direktor željeznice bit će Zlatko Rogožar, koji će nastaviti obnašati i dužnost direktora HŽ Carga
26. studenoga 2010. u 13:09 13 komentara 66 prikaza
popovac
Foto: Anto Magzan/Pixsell

Iako ga je prije godinu i pol dana nakon teške željezničke nesreće u Rudinama štitio, ministar prometa Božidar Kalmeta, kao predsjednik Skupštine HŽ Holdinga, danas je smijenio šefa HŽ-a Zorana Popovca. Premda Kalmeta objašnjava da je Popovca smijenio zato što HŽ-u slijedi restrukturiranje te je procijenio da će za taj posao bolje rješenje biti Zlatko Rogožar (šef HŽ Carga) jer ima više poslovne energije, neslužbeno se doznaje kako je Popovcu, inače kadru Luke Bebića, presudilo to što se premalo trudio oko modernizacije HŽ Holdinga, odnosno premalo je radio, a pritom se bavio spletkama i pravnim začkoljicama kojima je navodno stopirao nova rješenja.

Popovac je, kažu upućeni izvori, bio kočničar umjesto pokretač, a mediji su već pisali kako je za radnog vremena u svom uredu navodno gledao sapunicu “More ljubavi”. Volio je i kartati po zagrebačkim restoranima kada je trebao sjediti u uredu.

Kalmeta pak dodaje da je Popovac zapravo dobro radio i da će ostati unutar HŽ-a. Rogožar kaže da će novi tim u HŽ-u pokrenuti cijeli niz projekata koji su dosad stajali, a neki su od njih logistički centri čija je vrijednost 500 milijuna eura te nabava novih lokomotiva za oko 135 milijuna eura.

VIDEO
Zadrani veslali i snimali se dronom, ostali u šoku kada su vidjeli što je ispod njih
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • rasim:

    naručitelj ostaje, egzekutori odlaze!

  • Bojan:

    dobar čovjek bio, jedino mal cicija kad treba kavu platit

  • piccolo:

    Ovaj Kalmeta je fenomen. Svi oko njega ubiše se kardući, varajući, lažu, mažu, a samo on čvrst ko stijena. Ja mislim da takvog lopine nikad nigdje na svjetu i šire nije bilo nit će bit. Pa Al Capone bi umro ... prikaži još! od sramote da je upoznao našeg Božu.