Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smijenjen šef HŽ-a

Kalmeta se odriče Popovca, koji je poznat kao kadar Luke Bebića

popovac
Anto Magzan/Pixsell
Autori: ipš/VLM, jb/VLM
26.11.2010.
u 13:09

Novi glavni direktor željeznice bit će Zlatko Rogožar, koji će nastaviti obnašati i dužnost direktora HŽ Carga

Iako ga je prije godinu i pol dana nakon teške željezničke nesreće u Rudinama štitio, ministar prometa Božidar Kalmeta, kao predsjednik Skupštine HŽ Holdinga, danas je smijenio šefa HŽ-a Zorana Popovca. Premda Kalmeta objašnjava da je Popovca smijenio zato što HŽ-u slijedi restrukturiranje te je procijenio da će za taj posao bolje rješenje biti Zlatko Rogožar (šef HŽ Carga) jer ima više poslovne energije, neslužbeno se doznaje kako je Popovcu, inače kadru Luke Bebića, presudilo to što se premalo trudio oko modernizacije HŽ Holdinga, odnosno premalo je radio, a pritom se bavio spletkama i pravnim začkoljicama kojima je navodno stopirao nova rješenja.

Popovac je, kažu upućeni izvori, bio kočničar umjesto pokretač, a mediji su već pisali kako je za radnog vremena u svom uredu navodno gledao sapunicu “More ljubavi”. Volio je i kartati po zagrebačkim restoranima kada je trebao sjediti u uredu.

Kalmeta pak dodaje da je Popovac zapravo dobro radio i da će ostati unutar HŽ-a. Rogožar kaže da će novi tim u HŽ-u pokrenuti cijeli niz projekata koji su dosad stajali, a neki su od njih logistički centri čija je vrijednost 500 milijuna eura te nabava novih lokomotiva za oko 135 milijuna eura.

Komentara 13

RA
rasim
14:51 26.11.2010.

naručitelj ostaje, egzekutori odlaze!

BO
Bojan
15:13 26.11.2010.

dobar čovjek bio, jedino mal cicija kad treba kavu platit

PI
piccolo
13:38 26.11.2010.

Ovaj Kalmeta je fenomen. Svi oko njega ubiše se kardući, varajući, lažu, mažu, a samo on čvrst ko stijena. Ja mislim da takvog lopine nikad nigdje na svjetu i šire nije bilo nit će bit. Pa Al Capone bi umro od sramote da je upoznao našeg Božu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije