Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sjednici Vlade odlučeno da će ministar prometa sutra biti u Saboru

Kalmeta: Oporbi ću odgovoriti argumentirano i bez imalo politike

kalmeta kosor
Robert Anić / Pixsell
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
10.12.2009.
u 17:39

Bit ću u Saboru i odgovarat ću argumentirano. Pripremio sam materijal koji je i Vlada prihvatila - rekao je ministar Kalmeta.

Ministar Kalmeta sutra će u Saboru članovima oporbenih stranaka, koji traže njegovu ostavku, odgovarati na sva pitanja, a vremena će za to biti, ako treba, i pet dana, najavila je danas premijerka Jadranka Kosor.

>>Kosor: Ako bude trebalo, Kalmeta će odgovarati oporbi i pet dana

Očitovanje na 30 stranica
U HDZ-u su odlučili braniti potpredsjednika stranke kako ne bi završio kao Damir Polančec. Odgovor na interpelaciju Vlada je Saboru uputila sa zatvorenog dijela današnje sjednice.

- Bit ću u Saboru i odgovarat ću argumentirano. Pripremio sam materijal koji je i Vlada prihvatila. U njemu odgovaram na sve točke, od cestogradnje, željeznice i pošte - kazao je Kalmeta nakon sjednice Vlade.
Kalmetino je očitovanje napisano na 30 stranica "argumentirano i bez imalo politike".

- Unutra su činjenice i argumenti, taj se materijal isplati pročitati. Spreman sam odgovoriti na svako pitanje. Na argumentima ću temeljiti svoju obranu - objasnio je Kalmeta i zaključio:

- Neće biti političkog obračuna. Za to nije ni vrijeme niti mjesto. Za političke obračune mjesto i vrijeme su izbori i predizborna kampanja, ovo su pitanja na koja mogu i hoću odgovoriti činjenicama i argumentima.

Hadezeovci ga brane
U Saboru će uz Kalmetu biti i potpredsjednici Vlade Darko Milinović te Ivan Šuker.

- Nećemo dozvoliti da SDP svakojakim makinacijama smjenjuje jednog od najuspješnijih ministara - kazao je Darko Milinović.

- Vlada je prihvatila i prijedlog odluke o utvrđivanju godišnje kvote radnih dozvola za zapošljavanje stranaca u 2010. godini. Odobrit će se 6948 dozvola, od čega je 6000 za produžavanje već izdanih dozvola za rad - izvijestio je ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Hrvatske ceste dobile su suglasnost za sklapanje ugovora o financiranju s Europskom investicijskom bankom u iznosu od 60 milijuna eura, s rokom otplate od 20 godina i pet godina počeka.

Razriješena Vera Babić
Na prijedlog ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Đure Popijača dužnosti dosadašnje državne tajnice u tom ministarstvu razriješena je Vera Babić, a državnim tajnicima imenovani su Ruđer Friganović, Krešimir Rožman te Ivan Bubić. Dražen Ivanušec imenovan je privremenim predstojnikom Ureda za središnju javnu nabavu Vlade RH, do imenovanja predstojnika na temelju provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju.

Ruđer Friganović do sada je bio direktor Sektora za industriju u HGK, a Krešimir Rožman pravnik Matice hrvatskih sindikata.

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
21:05 10.12.2009.

Dovoljno je reci HAC,HZ, HEP i odmah se zna ko je odgovoran i koga treba APSITI ! O soferima nebi.

DA
danielzg
20:52 10.12.2009.

Svaki ministar je političar pa po logici stvari osim kaznene ima i političku odgovornost, jer je kao Ministar mjerama nadzora i kontrole bio dužan spriječiti lopovluk! On ne samo da ga nije spriječio nego ga je i poticao, jer je Šef nadzornog odbora bio njegov dugogodišnji intimus iz Zadra Livaković kojeg je Kalmeta osobno postavio i bio njegov državni tajnik! Također ne stoji da Kalmeta nije znao za afere jer su mediji od ljeta non stop ojavljivali afere HAC-a, a Kalmeta nije ništa poduzeo da se to istraži!

SE
sejoman
17:48 10.12.2009.

Bit ce zanimljivo u saboru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije