Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
različita mišljenja

Kalmeta (HDZ): Nije bilo nikakve ljutnje ni raskola u stranci

\'11.05.2011. Zagreb, Hrvatska - U Banskim dvorima odrzana je sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeca. Ministar Bozidar Kalmeta prije sjednice dao je izjavu novinarima. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/PIXSELL
26.01.2012.
u 11:50

Nema raskola u HDZ-u, naša mišljenja razlikuju se samo u nijansama, rekao je potpredsjednik stranke, koji nije stigao na glasovanje

Iako je HDZ u srijedu bio suzdržan o pitanju izmjena zakona koje su se ticale ukidanja povlaštenih saborskih mirovina, potpredsjednik te stranke Božidar Kalmeta u pojedinačnoj je raspravi rekao da apsolutno podržava te izmjene zakona, iako na samo glasovanje nije ni došao. Kao i svi njegovi stranački kolege, zamjerio je hitnost postupka te činjenicu da izmjene ne obuhvaćaju i mirovinu predsjednika RH i ministara.

Nakon njegova istupa do njega je odmah došao Vladimir Šeks koji mu je počeo nešto šaptati, a replicirati je htjela i Jadranka Kosor, kojoj to nije pošlo za rukom jer je, prema riječima potpredsjednika Sabora Milorada Batinića koji je u tom trenutku predsjedavao sjednicom, zakasnila, pa je ona rekla da će tražiti da se pregledaju snimke kako bi se utvrdilo je li to istina te kako će na sjednici predsjedništva Sabora tražiti da se o tome raspravi. Ona je vjerojatno tom replikom koju nije dobila htjela ispraviti Kalmetu pa su krenula nagađanja oko novog sukoba u HDZ-u.

– Nije bilo apsolutno nikakve ljutnje u stranci ni raskola. Gledajte, mi smo velik klub i ne bi bilo dobro da baš svi u njemu o svemu isto mislimo – kazao nam je danas Kalmeta, a na komentar kako su do sada svi u stranci mislili isto, on nam je rekao kako "eto, rade iskorake i u tom smislu".

– Razlike u mišljenjima su u nijansama. Ja sam rekao ono što sam rekao i iza toga stojim. I mišljenje kluba je, i to je ono što je bitno, da se mirovine moraju obračunavati kao i svima ostalima – tvrdi Kalmeta te dodaje da na glasovanje nije došao jer je zakasnio. Došao je, kaže, u 20.30 sati kad više nikoga nije bilo u Saboru.

– Glasovao bih onako kako sam i rekao. Ne mogu govoriti jedno za saborskom govornicom pa glasovati drugačije. Apsolutno nema nikakvog raskola u stranci. Naša mišljenja se u stvari razlikuju u nijansama jer stav kluba je da isto treba obračunavati mirovine zastupnika kao i drugim građanima, dakle po općem mirovinskom zakonu, ali je stav kluba bio da se bude suzdržan s obzirom da nisu obuhvaćeni svi državni dužnosnici. Ja sam diskutirao i rekao da što se mene tiče zakon treba prihvatiti i da ću za zakon glasovati i tako sam se ponašao – zaključio je Kalmeta.

Komentara 34

SO
sotokuco
12:13 26.01.2012.

A što s onom - kad dođe demokracija, treba šutjeti.

OB
-obrisani-
12:20 26.01.2012.

oduvijek se u toj Stranci........demokratski odlučivalo....... . he he he he.....da se ovom Kalmeti.......nebi ošušila ruka....kojo bi glasao \"krivo\"

MO
mojzagi
14:44 26.01.2012.

Kako mi se cini Kalemeta vec polako presvlaci dres koji pase za SDP smo nadam se nece uspjeti , niti nesmije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije