Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljni putnici

Kalmeta: Gaženica se pretvorila u šlamperaj ove Vlade

Božidar Kalmeta
Foto: Filip Brala/PIXSELL
05.02.2015.
u 09:43

– Pola trajekata dnevno treba dolaziti na Poluotok, ali ondje ne smije biti šlepera i kamiona – rekao je Kalmeta

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta obrušio se na Vladu RH i prijedlog ministarstva za povezivanje otoka Preka i zadarskog Poluotoka s dvije linije ujutro i dvije poslijepodne nakon skorog preseljenja trajektnog prometa u industrijsku luku Gaženica. Kalmeta je Vladu prozvao uoči poslijepodnevnog dolaska ministra Siniše Hajdaš Dončića u Gaženicu.

– Čujem da dolazi i ministar, to se nas ne tiče, ali dobro – neka se zna naše stajalište. Gaženica se pretvorila u šlamperaj ove Vlade. Gaženicu su generacije zamišljale još 70-tih, ali treba je prvo izgraditi do kraja i bez toga ne može biti preseljenja. Istodobno je trebalo raspisati natječaj za brodsku liniju Zadar – Poluotok. Još je 2009. raspisan natječaj za brodsku liniju Poluotok – Preko i mi u Zadru, ako to neće Vlada, spremni smo je sufinancirati. Pola trajekata dnevno treba dolaziti na Poluotok, ali ondje ne smije biti šlepera i kamiona – rekao je Kalmeta i kazao kako je sadašnje stanje u Gaženici takvo da se zaključuje da projekt nije gotov i da nema novih zapošljavanja.

– Putnici su nezadovoljni. Brodska linija Poluotok – Preko trebala bi prometovati samo dva puta ujutro i dva puta popodne i to je za nas potpuno neprihvatljivo. Nažalost, sukno i škare u rukama su Vlade koja ima poseban stav u odnosu na ovo područje. Bez lažne skromnosti, kao ministar koji je radio na dovođenju novih trajekata, a zna se koliko sam učinio za otoke i otočane, morao sam izreći naše stajalište – zaključio je Kalmeta.

>> Opačić s Kalmetom potpisala sporazum o otpisu dugova

Komentara 8

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
09:47 05.02.2015.

Kako će nešto dobro i napraviti kada nisu u stanju predati izvještaj svoje stranke .

OG
Oger
10:05 05.02.2015.

Daj Kalmeta prestani. Skoro 20 godina ste bili na vlasti i ostavili iza sebe devastiranu zemlju. I sad bi u najkracem roku moralo biti sve u redu.

PR
propalismoFranjoskroz
10:08 05.02.2015.

Kalmeta 25 godina vlada Zadrom i opet mu je netko drugi kriv???Nije bilo provizije???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije