Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kalinić: Ubojstvo I. Pukanića nije teroristički napad

kalin-hrv.jpg
import
29.10.2008.
u 13:20

Pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić ocijenio je danas da ubojstvo Ive Pukanića u Zagrebu nije teroristički napad nego da se radi o obračunu krim-miljea.

- Stvari su se zakomplicirale nakon izručenja Vladimira Zagorca Hrvatskoj, jer nakon toga imate ciljana ubojstva Ivane Hodak i Ive Pukanića, i ubojstvo Nike Franića koji je kolateralna žrtva - rekao je Kalinić na konferenciji za novinare i dodao da istraga treba pokazati jesu li te stvari povezane sa Zagorcem.

- Kad organizirani kriminal odluči reagirati tako da se osjeća ugroženo, a kad koristi ciljana ubojstva želi pokazati da državni aparat nije sposoban zaštiti građane kao i da se želi prikazati kao paralelna vlast - ustvrdio je.

Građani dojavljuju informacije o ubojstvu Pukanića i Franjića, policija svaku provjerava

Šeks: U ratu smo, mafija ga je nametnula državi!

Milanović: Ubojstvo Pukanića je poruka svima nama!

Ovo što se događa u Hrvatskoj, smatra Kalinić, kuha se od početka Domovinskog rata, kad su banke služile kao "kasice prasice", kad se mijenjala valuta i kad je krenula privatizacija.

- Ovo se spremalo, kuhalo i guralo pod tepih 20 godina - rekao je Kalinić dodavši da to predstavlja djelo onih kojima puca čir na najtanjim djelovima.

Smatra da Zagreb ni Hrvatska nisu Bejrut, no na novinarski upit kazao je da kao građanin nije zadovoljan sigurnosnim stanjem u Zagrebu. Postalo je upitno, kaže, gdje parkirati automobil da se ne bi našao u krivo vrijeme na krivom mjestu.

Kalinić drži da se s promjenama u MUP-u i Ministarstvu pravosuđa i uz političku volju može očekivati poboljšanje sadašnjeg stanja, ali ne tako brzo pa, smatra, ovo nije kraj.

Ured zagrebačkog gradonačelnika jučer je pozvao građane da u idućih osam dana na internetskim stranicama www.zagreb.hr daju prijedloge o tome što grad može učiniti za podizanje osjećaja sigurnosti u Zagrebu.

Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je novinare da radi na otvaranju tri nove vatrogasne postaje na rubnim dijelovima grada kako bi vatrogasci mogli intervenirati u roku od 15 minuta od trenutka dojave.

U podsljemenskoj zoni vatrogasna postaja bit će smještena u objektu donje postaje žičare, u Sesvetama na lokaciji DVD-a, a u Klari će biti sagrađen novi objekt u kojem će biti i trenažni centar za obuku zagrebačkih vatrogasaca. Ti planovi bit će uvršteni u proračunu za iduću godinu.

Od 1. rujna do 28. listopada zagrebačka javna vatrogasna postrojba imala je 489 intervencija, uključujući 283 požara.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije