Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLOPKE

Kalifornijska motoristička banda postavljala zamke policiji

Vagos
19.03.2010.
u 17:45

Kao osvetu za to što su ih policajci snimali na pokopu jednog od članova, motoristi iz najveće kalifornijske bande uvukli su se u postaju i postavili smrtonosne stupice.

Državni tužilac Kalifornije Jerry Brown objavio je nagradu od 200.000 dolara za informacije o osobama koje su podmetnule smrtonosne klopke u policijsku postaju u Hemetu u južnoj Kaliforniji. Predzadnji dan prošle godine netko je izbušio rupu u krovu policijske postaje i skrenuo prirodni plin iz cijevi za grijalicu, napunivši prostoriju zapaljivim plinom. Srećom, ta klopka je otkrivena i eksplozija je spriječena. A u veljači je netko spojio mehanizam sa sigurnosnim vratima unutar zgrade koji je ispalio metak na policajca; srećom, metak je za nekoliko centimetara promašio policajčevu glavu.

- Netko pokušava ubiti naše policajce, a jedini razlog što u tome još nisu uspjeli je taj što smo mi bili dovoljno oprezni pa smo uočili klopke - rekao je šef policije Hemeta Richard Dana.

Najsumnjiviji su članovi Vagosa, najveće kalifornijske motorističke bande s više od dvjesto članova u okrugu Riverside. Dva dana prije prve zamke stotinjak članova bande bilo je na pokopu jednog od članova u crkvi preko puta policijske postaje, a policija je promatrala pogreb i bilježila prisutne te su na izlasku iz grada neki pripadnici Vagosa ispitivani i praćeni.

- Oni su bili tamo, mi smo bili tamo. Postoje li informacije koje upućuju na njih kao krivce? Svakako – kaže satnik šerifskog ureda okruga Ribverside Walter Meyer, koji nadzire radnu grupu za praćenje lokalnih bandi.

- Očito je da smo nekoga naljutili.

Tridesetak pripadnika Vagosa uhićeno je u srijedu u okrugu Riverside i susjednim okruzima u Kaliforniji, Arizoni, Nevadi i Uti, u dugo pripremanoj akciji protiv organiziranog kriminala. Vagosi su specijalizirani za dilanje metamfetamina, krađu identiteta i nasilne zločine. Je li netko od njih osvetnik koji je zbog snimanja pokopa podmetao smrtonosne zamke policajcima, tek će se doznati.

- Oni su definitivno najsumnjiviji – izjavio je glasnogovornik hemetske policije, poručnik Duane Wisehard.

- To je blago rečeno koincidencija.

Komentara 1

Avatar nlukac11
nlukac11
15:04 21.03.2010.

digli gadovi repicu pa im je treba skratiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije