Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja zahvale

Kala pokreće kampanju ‘’JEDNA KALA, JEDNO HVALA’’ kao zahvalu dobrovoljnim vatrogasnim društvima

12.06.2023.
u 13:24

Kala će u kampanji donirati sredstva dobrovoljnim vatrogasnim društvima s područja cijele Hrvatske, a osigurat će im i zalihe flaširane vode. U kampanju se mogu uključiti i građani ostavljanjem poruka zahvale na web stranici jednakala-jednohvala.hr, čime ujedno sudjeluju i u nagradnom natječaju

U Hrvatskoj djeluje oko 140 000 članova vatrogasnih društava, a čak 133 000 njih su volonteri koji su često od malih nogu uključeni u rad 1761 dobrovoljnog vatrogasnog društva. Ljubav prema vatrogastvu prenosi se s koljena na koljeno i nije neobično da su u jednom dobrovoljnom vatrogasnom društvu po tri i više generacija jedne obitelji. Požrtvovnost i hrabrost ovih volontera prepoznala je Kala, blaga negazirana prirodna mineralna voda, koja je pokrenula kampanju “JEDNA KALA, JEDNO HVALA”, čiji je cilj podržati dobrovoljna vatrogasna društva i zahvaliti im na njihovom nesebičnom radu.

Ovaj iznimno stresan i opasan poziv primarno se povezuje sa zaštitom od požara, no prema evidenciji, u 2022. godini je bilo 40 posto požarnih intervencija, a ostalih 60 posto su bile intervencije tehničke prirode: pomoć u prometu, spašavanja nakon potresa ili nevremena, dovoz vode na pojedine lokacije, te intervencije s opasnim tvarima. Dobrovoljni vatrogasci na teren izlaze danonoćno, a jedina im je plaća zadovoljstvo i ponos što su nekome pomogli spasiti život ili imovinu.

‘’Nije neobično da Kala, voda koja snagom nježnosti odražava tihu snagu u nama, stoji iza volontera koji su tiha snaga našeg društva. Dobrovoljni vatrogasci ne traže ništa za svoj rad, no zaslužuju barem jedno veliko javno hvala i zato smo odlučili pokrenuti kampanju zahvalnosti u koju se možemo uključiti svi mi koji prepoznajemo značaj volonterstva, a često zbog svakodnevnih obaveza i ubrzanog ritma života nismo u mogućnosti i sami mu se posvetiti'', izjavila je Laura Bortas, Senior Brand Manager za Kalu.

Unatoč izazovima koje nosi ovaj poziv, broj dobrovoljnih vatrogasaca raste iz godine u godinu i njihova društva su često žila kucavica pojedinih lokalnih sredina u Hrvatskoj. U porastu je i broj vatrogaskinja - čak 23 posto ukupnog broja vatrogasaca su žene.

‘’Dobrovoljna vatrogasna društva u Hrvatskoj imaju dugu tradiciju i ponosni smo što se i mlađe generacije uključuju u rad DVD-a. Vatrogastvo u Hrvatskoj počiva na dobrovoljstvu u kojem njezini članovi bez ikakve naknade, vodeći se altruizmom i humanošću, pomažu u očuvanju života i imovine. Na žalost, posljednjih smo godina svjedoci velikih prirodnih katastrofa, od potresa, požara do poplava i pandemije, i u takvim teškim trenucima prvi na licu mjesta bili su naše kolegice i kolege dobrovoljci. Bez njih nema sigurnosti za sve nas. Hvala Kali koja je prepoznala njihovu nesebičnu i svakodnevnu žrtvu za zajednicu i koja na zaista divan način skreće pažnju na važnost naših dobrovoljaca u svakodnevnom životu’’, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Kala će dobrovoljna vatrogasna društva podržati financijskom donacijom i zalihama flaširane vode. U kampanji ‘’JEDNA KALA, JEDNO HVALA’’ mogu sudjelovati i građani. Na svakoj boci Kale nalazi se kod koji građani mogu skenirati i otići na stranicu jednakala-jednohvala.hr, na kojoj imaju mogućnost ostaviti poruku zahvale za vatrogasce. Autore najboljih poruka očekuju vrijedne nagrade: vikend proveden s vatrogascima na Pagu ili Braču, uz plaćen put i smještaj, zatim šator, pametni sat i ulaznice za Plitvička jezera za cijelu obitelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije