Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Kakvu ćemo Hrvatsku imati u 2060. godini?

Naslovnica 18.5.
Foto: VL
18.05.2015.
u 00:03

Prema projekcijama EK koje zahvaćaju razdoblje od 2013. do 2060., Hrvatsku ne čeka blistava budućnost.

Iako se na prvu 2060. čini apstraktnom budućnosti o kojoj ne treba misliti, i te kako se tiče svih koji sada imaju malu djecu jer tada će oni biti radnici koji će morati raditi do 70. i plaćati ceh neodgovornosti politike i svih onih koji su radnike u srednjoj dobi otpremali u prijevremene mirovine ne mareći što će sutra biti s njihovom djecom. Daleka 2060. tiče se i onih koji će tada biti u poznoj dobi jer će se životni vijek produžiti debelo preko 80 godina, a mirovine će im biti manje nego danas i zdravstvena skrb lošija.

Prema projekcijama EK koje zahvaćaju razdoblje od 2013. do 2060., Hrvatsku ne čeka blistava budućnost. Za 45 godina imat će jedva 3,7 milijuna stanovnika i skromnu stopu gospodarskog rasta. Demograf prof. dr. Anđelko Akrap ističe da nije slučajno što devet od 12 najrazvijenijih europskih zemalja ima dobru demografsku sliku.

Stanje kod nas, kaže, može biti i lošije od projekcija ako se nastavi iseljavanje mladih i ako se nešto ne poduzme. Ukratko, ništa od života o kojemu smo maštali da ćemo ga imati s ulaskom u EU.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili prelistajte u e-izdanju Večernjeg lista

>>Večernji list analizira: Ovo je 10 najvećih problema Hrvatske!

Foto: VLm

Komentara 25

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
00:42 18.05.2015.

Jedno je sigurno: bit će i ustaša i četnika i partizana. Bit će mržnje, iako ćemo svi biti veliki vjernici.

TH
than
00:04 18.05.2015.

Iskreno me zaboli. Hrvatska je nekome majka, a nekome zla maceha (nisu sve macehe zle, neke znaju voljeti i vise od nekih majki). Ako cu kojim slucajem biti tada ziv, necu sigurno biti u HR, a niti moja djeca, a niti unuci. Ova drzava nema buducnosti bez lustracije i samo je pitanje do kojeg dna ce doci...

DU
Deleted user
01:18 18.05.2015.

Dabogda izumremo i prije..bar se budemo riješili i četnika i partizana i ustaša i udbe...a bogme i ovih političara..a vi koji imate sad malu djecu...bit će robovi crncima i arapima koji će se pohrvatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije