Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ismijavanje na društvenim mrežama

Kakva sramota: Srbi poklonili Slovencima bistu Vuka Karadžića, ali krivo napisali prezime

Bista Vuka Karadžića
Foto: Twitter
09.07.2016.
u 14:13

Poklon je to Grada Beograda Ljubljani, ali rijetko tko je primjetio pogrešku u prezimenu na bisti pa je umjesto KaraDŽić na bisti naznačeno prezime KaraĐić.

Bista Vuka Stefanovića Karadžića svečano je jučer otkrivena u Ljubljani.

Poklon je to Beograda Ljubljani, ali rijetko tko je primijetio pogrešku u prezimenu na bisti pa je umjesto KaraDŽić napisano KaraĐić. 

Unatoč tome, ovaj događaj ubrzo je zbog krivo napisanog slova dž, odnosno đ, postao vijest koja se proširila društvenim mrežama. 

Grešku koja se dogodila, ismijavaju i srbijanski mediji, a Kurir  je napisao da se radi o velikoj sramoti beogradskih čelnika. 

 

Ironično, krivo napisano prezime je na bisti reformatora srpskog jezika.

 

Komentara 81

FI
fiberglas
14:24 09.07.2016.

Poklonili slovencima bistu? Hahahaha...srblji svi i svuda? Neki dan pustili emisiju na tv ´´srpske palate´´ u Trstu (palače u prijevodu) (???)..Jedno je sigurno, oni ne odustaju, kao zombiji u trash produkciji ili subotari kad navale. Trebali su zlovenci ( alpski srbi u prijevodu) po istovaru uzeti macole i razlupati to smeće i dati Ćerimu ( lokalni cigo-reciklator), a ove što su tu drndu dovezli poslati s drekecom niz Savu dolinku.

FI
fiberglas
14:27 09.07.2016.

Ak dojde vu Zagreb, buju se Lepi Milanče i Beljak potukli gdo bu ga vuzel vu predvorje, il u hss il na Iblera!

FI
fiberglas
14:25 09.07.2016.

Ak dojde vu Zagreb, bu svršilo u predvorju na Iblerovom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije