Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kako zaposliti nezaposlene roditelje djece predškolske dobi

U sklopu projekta otvoren je i BIRO-internet kutak za nezaposlene koji je smješten u vinkovačkoj podružnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
23. ožujka 2016. u 13:46 2 komentara 179 prikaza
Burza rada
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

„Povećanje mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih roditelja djece predškolske dobi“ naziv je projekta u okviru kojega je, u prostorijama Tehničkog učilišta Vinkovci, održana podjela potvrda o uspješno završenim programima osposobljavanja za 40 pripadnika ciljane skupine. Radi se o projektu koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga vinkovačka razvojna agencija VIA i u kojemu je naglasak stavljen na nezaposlene roditelje kojima je pružena prilika za dodatno usavršavanje kroz razne programe osposobljavanja kako bi ojačali svoja znanja i vještine te postali konkurentniji na tržištu rada.

– Polaznicima je na raspolaganju bilo pet programa: za uzgajivača aromatičnog i začinskog bilja, uzgajivača u staklenicima i plastenicima, za sušitelja voća i povrća, računalnog operatora te web dizajnera. Programi su odabrani kako bi pružili ciljanoj skupini mogućnost pokretanja vlastitog posla, uzimajući u obzir da na području na kojem živimo gotovo svaka obitelj ima nešto zemlje u svom vlasništvu, sve navedene djelatnosti moguće je obavljati iz vlastitog doma, rekla je voditeljica projekta Iva Šarić.

U sklopu projekta otvoren je i BIRO-internet kutak za nezaposlene koji je smješten u vinkovačkoj podružnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. BIRO je zamišljen kao mjesto na kojem će ciljana skupina, a i sve ostale nezaposlene osobe, moći doći po savjet kako se predstaviti poslodavcu, otvoriti mail adresu, poslati zamolbu za zaposlenje i životopis te koje internetske stranice pružaju informacije o ponudi i potražnji na tržištu rada. Kako bi roditeljima omogućili slobodno vrijeme za obavljanje navedenih aktivnosti, djeca ciljane skupine kroz projekt su upisana u vrtiće Centra za predškolski odgoj Vinkovci. Šarić je naglasila kako je veliki plus uključenost djece s teškoćama u razvoju u projektne aktivnosti, kako bi im se omogućilo osnovno pravo svake osobe- pravo na znanje. U protekla dva mjeseca Agencija je održala četiri radionice za roditelje djece s teškoćama u razvoju s tematikom prava i mogućnosti djece s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom sustavu.

Borna Kotromanić i Vlatka Pokos
podrijetlo novca
Pokos i Kotromanić zaratile zbog Nikoline Pišek: 'Ti nemaš dovoljno inteligencije ni morala'
Plastični čep
PAMETNO RJEŠENJE
Ovo je najčešći otpad koji smo pronašli na našim akcijama čišćenja, nismo to očekivali
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • okus:

    Tako da ne birate SDP i HDZ. Eto tako.

  • miso:

    Čestitam mojim vinkovčanima! Bravo. I hrabro naprijed.