Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačić

Kako to da Hrvatska ima 10 puta više PTSP-a od drugih zemalja?

cacic (1)
presnimila Ljiljana Risek
21.04.2011.
u 11:50

– Da su se odvjetnički timovi više držali pravnih aspekata, a manje političkih aspekata optužnice, i presude našim generalima drukčije bi izgledale – smatra Čačić

 IVANEC – Nakon izricanja presude hrvatskim generalima, jedino su najradikalniji političari u Srbiji izjavljivali da je presuda njima ujedno i presuda Hrvatskoj te da je to dokaz da je hrvatska država sazdana na zločinu. Nitko drugi u svijetu to nije rekao, a takve kvalifikacije nema ni u presudi Haaškog tribunala. Dapače, haaška presuda ni na koji način ne dovodi u pitanje legitimitet Oluje i hrvatske države. Naglo uključivanje države u žalbeni postupak na drugostupanjskom vijeću neće donijeti ništa dobro! Da su se odvjetnički timovi više držali pravnih, a manje političkih aspekata optužnice, i presude našim generalima drukčije bi izgledale.

To je, među ostalim, na tribini „Kako izaći iz krize?“, održanoj u Ivancu, izjavio predsjednik HNS-a Radimir Čačić. Optuživši Vladu za potpuni kolaps vlastitog gospodarskog programa što ga je predstavila prije godinu dana, naglasio je da Hrvatska po svim parametrima i dalje tone.

– Nakon Vladine izjave da država mora srezati potrošnju, umjesto konkretnih rezultata mi smo u prošlih godinu dana dobili novih 3,5 milijardi eura inozemnog duga, nove četiri milijarde unutarnjeg duga i dodatnih 80.000 nezaposlenih na burzi. Rezultat ove Vlade kolaps je u svakom smislu, a sve dosadašnje HDZ-ove vlade sustavno su kupovale glasove i stvarale klijentelističke skupine. Stoga će i dalje dio birača glasati za HDZ i to prvenstveno oni koji su putem raznih povlastica dobili nezasluženo. I dalje će dio poljoprivrednika dobivati 1200 kuna poticaja po hektaru, a da im polja nisu ni vidjela traktora. Kako to da Hrvatska ima deset puta više PTSP-a nego što ga, nakon ratnih sukoba, imaju druge zemlje? Jesu li Hrvati zbilja tako osjetljivi? Ili svi mi znamo da su mnogi od tih PTSP-a lažni?! A sve te spomenute povlastice građani plaćaju iz vlastitih džepova – kazao je Čačić.

Osvrnuo se i na gradnju autocesta, upitavši kako to da je za njegova mandata u Vladi kilometar autoceste Zagreb-Sisak stajao 3 milijuna eura po kilometru, a sada gradnja kilometra stoji 12 milijuna eura? Govorio je i o programu mjera u fiskalno-monetarnoj, reformskoj i investicijskoj politici  što ga je nedavno predstavio Savez za promjene, a ispravivši novinarske interpretacije, naglasio je da se HNS zalaže za podjelu Hrvatske u pet regija, među kojima će biti i Zagreb.

U radu tribine sudjelovali su i predsjednik ŽO HNS-a Milorad Batinić i predsjednik ivanečke podružnice  Dejan Težak.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
12:14 21.04.2011.

... Nitko drugi u svijetu to nije rekao... ... ali svatko to misli...

JI
jimbeam
22:32 21.04.2011.

Kao što ima lažnih premijera,lažnih invalida rada,tako ima i lažnih vojnih invalida(kome treba popis nek se obrati središnjici ADZ-ja),a što se tiče ptsp-a,nije isto onome koji drži liniju 3 mjeseca za primirja i padnu dvije granate,i onome ko je odležao zarobljen u logoru 3,6,9 mjeseci uz konstantna maltretiranja i psihofizička mučenja,što mora na SVAKOME ostaviti posljedicenaravno na nekom manje,na nekom veće,govorim to iz prve ruke,čovjek nakon takvih iskustava jednostavno nije ista osoba ! A to što je ADZ preko svoje HVIDR-e naštancao još hrpu lažnjaka što su PTSP \"zarađivali\" glasovanjem za njih,to je drugi par rukava !

VI
Vito
08:16 22.04.2011.

Kako to da Hrvatska ima 10 puta više PTSP-a od drugih zemalja? Da bi bio pošten, trebaš biti na prvoj crti obrane Hrvatske, a ne sjediti daleko od zujanja metaka oko tebe. Priznajem da si bez gubitaka oslobodio Varaždin odod četnika. No, gdje si bio nakon toga? Spavao po rovovima? Ili šetao po ugodnim sobama daleko do pucnjave? Koliko ti je puta bio ugrožen život? Koliko ti je prijatelja poginulo pored tebe, a ti si čudom ostao živ? Srami se da to uopće i pominješ. Ratni PTSP još i danas ne priznaju USA, Uk i ostali agresorski nastrojeni vladini apartčiki. Zar se i ti u to svrstavaš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije