Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAROBNI VIDOŠEVIĆ

Kako su građeni Nadanovi dvori

nadan vidošević (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
22.10.2013.
u 18:24

Zaposlenica HGK vodila je gradilište, a u Hlevce su je vozili Komorinim passatima

Gradnju velebnog imanja predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića pokraj sela Hlevci u Gorskom kotaru vodila je zaposlenica HGK Lj. K. (podaci poznati redakciji) koju su na gradilište odvozili službenim Komorinim automobilima, uglavnom passatima, vozači HGK – govore naši sugovornici dobro upoznati sa zbivanjima u Komori koju ovih dana potresa velika afera izvlačenja 32 milijuna kuna preko tvrtke iz Češke.

Što pokazuju izlisti ENC-a

Kao dokaz da su službeni automobili HGK korišteni u privatne svrhe njezina predsjednika, naši sugovornici dostavili su nam izliste računa za ENC uređaje na kojima se vidi kretanje službenih automobila Komore od lipnja 2006. do lipnja 2013. Na tom izlistu evidentirano je kad je koji ENC uređaj, registriran na HGK, bio korišten, na kojoj je naplatnoj postaji službeni automobil HGK ušao na autocestu, a na kojoj je s nje sišao.

Vidoševićev ranč sagrađen je između mjesta Skrad i Ravna Gora, kako se zove i izlaz s autoceste i naplatna postaja. Od brojnih ulazaka i izlazaka s naplatne postaje Ravna Gora automobila HGK, na 450 stranica izlista računa za ENC tako se može vidjeti da je, primjerice, službeni automobil HGK 24. studenoga ušao na autocestu na naplatnoj postaji Lučko kod Zagreba u 13:47 sati, a izašao na naplatnoj postaji Ravna Gora u 14:26 sati.

>> Kraj velike komore i moćnoga Nadana Vidoševića

>> Zakon o HGK: Predsjednik je odgovoran

>> Nadan Vidošević - Čovjek koji ništa nije znao

Sljedeći dan očitan je sa službenog ENC-a HGK ulazaka na autocestu u 11:32 kod Zagreba, a izlaza na Ravnoj Gori u 12:15 sati. Ulasci u Zagrebu i ulasci i izlasci u Ravnoj Gori protežu se svih godina do 2013. Primjerice, u srpnju 2007. godine ukupno je bilo sedam evidentiranih vožnji automobila HGK na relaciji Zagreb – Ravna Gora – Zagreb. Cijena cestarine u jednom smjeru od Zagreba do Vidoševićeva imanja je 38 kuna. Ukupno je s ENC računa koji imamo od 2006. do 2013. godine skinuto 385.949 kuna, no na njemu su računi za cestarinu i za brojne druge relacije, a ne samo za Ravnu Goru.

Naši sugovornici ističu da je problematično osim korištenja službenih automobila u privatne svrhe i to što je Lj. K. odlazila na gradilište u Ravnu Goru za radnog vremena koje je morala odraditi za HGK, a ne privatne poslove njezina predsjednika. Kažu kako će sad Vidošević reći da nije znao ni za ovaj slučaj, kao što je rekao da nije znao da njegova desna ruka Zdenka Peternel izvlači novac iz HGK, zbog čega je završila u pritvoru.

A naši sugovornici kažu da je upravo i Peternel znala nazvati vozače HGK i reći im da voze Lj. K. na gradilište u Ravnu Goru. Ističu da Vidošević ništa u HGK nije prepustio slučaju i da je sve imao pod kontrolom te sumnjaju da je Peternel mogla išta raditi bez njegove znanja.

Planinarski dom

Vidošević je javnosti svoje imanje u Gorskom kotaru predstavio 2009. godine u tijeku predsjedničke kampanje. Ranč se prostire na osam hektara, a uz kuću sagradio je i nogometno igralište, teniski teren, jezero i štalu. Vrijednost imanja procjenjuje se na 10 milijuna kuna, ali Vidošević za njega plaća skromni porez od samo 500 kuna jer ga je registrirao kao planinarski dom. Iako smo mu više puta poslali upite u vezi gradnje imanja, Vidošević na njih nije odgovorio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije