Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kako su 'Derventski vitezovi' u ratu braneći Posavinu srušili san o 'velikoj Srbiji'

28.03.2023. u 08:35

Pad i obrana Bosanske Posavine vječiti su izvor brojnih prijepora među Hrvatima. Izjave Zorana Milanovića u Derventi na obljetnici 103. brigade HVO-a probudile su duhove prošlosti i među Srbima

Komentara 5

JO
jocoudriga
14:47 28.03.2023.

Obraniti je nisu mogli jer je Posavina izgubljena zahvaljujući hrvatskoj politici i trgovini Slobe i Tuđmana. Republika Srpska je de facto dio velike Srbije koja je eto na sad na Savi gdje je nikad u povijesti nije bilo.

LE
lector2corrector
19:56 28.03.2023.

Bravo Pavkoviću. To ti je novinar sa stavom. Samo... pitam se čijim?

CI
cinbenik
17:33 28.03.2023.

Posavini je skrojena sudbina u emigraciji,di su nacrtane mape prisajedinjenje Hercegvine sa Hrvatskom,a na tom putu su smetaliu Hrvati Posavine.Odmah po preuzimanja vlasti od strane HDZea,poceli su sa samubilackim experimentima koji nisu uspjeli.Prije pada Vukovara podignuiti su svi mostovi naa rijeci Savi,kako bi se odmnah u startu,onemogucilo Posavcima da opstanu na vjekovnim ognjistima.Mnogi Posavci i uglednici nisu ni opbracali paznju na sumanutu politiku,koja ce ih kostati vjekovnih ognjista.Ni tada,ali ni danas mnogi nezele priznati noitorne cinjenice o prodaji i izdaji Posavine za potrebe HDZe regije.I svaki ratni dogadjaj u nizu do kreaja rata,govori o sprecavanu logistike ionako slabo naoruzanih Posavaca ,kako bi se ostvvfaria dogovor Tudjmana sa Milosevicem,cak i Milosevic u Daytonu kaze,da se sa Franjom dogovoria oko Posavine,pa cak i oko Brckog,a stro je i Tudfjman potvrdia,nezeleci ni pregovarati oko toga grada kopji je danas Distrikt.Posavljaci su ostali bez ognjista,a experimenti oko prisajedinjenja Hercegovine isto nisu uspjeli.Samounisteno je sve sto su osnovali i HRHB,i HZHB,ka i HZBP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije