Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Kako spriječiti da vas Facebook potajice skenira

Faceov “Tag Suggestions” koristi se prepoznavanjem lica za ubrzavanje označavanja prijatelja i znanaca koji se pojavljuju na slikama koje osvanu na Faceu
08. lipnja 2011. u 16:11 3 komentara 13 prikaza
face
Foto: afp

I službeno je potvrđeno da Facebook narušava privatnost milijuna svojih korisnika tako što im potajice skenira izgled! Naime, uključili su funkciju koja automatski identificira ljude na slikama, bez njihova znanja, piše britanski dnevni list Daily Mail.

Faceov “Tag Suggestions” koristi se prepoznavanjem lica za ubrzavanje označavanja prijatelja i znanaca koji se pojavljuju na slikama koje osvanu na Faceu.

Kako ugasiti prepoznavanje lica, pitate se? Daily Mail donosi kratak vodič za tu operaciju. Dakle, prijavite se na Facebook, kliknite na Account u desnom gornjem kutu stranice i potom na Privacy Settings u padajućem izborniku.

Kliknite potom na Customise settings, “skrolajte” dolje na Suggest photos of me to friends, kliknite na Edit te, umjesto Enabled, izaberite Disabled i spremite. Tako ste isključili mogućnost da se s vašim identitetom radi što ne biste željeli pa makar imali jednu “pogodnost” manje.

NEVJEROJATNO!
Fotografija s vjenčanja otkrila tajnu njezina supruga: 'Posumnjala sam kad sam vidjela muževe sestre'
Ranoranilac ili noćna ptica?
Noćna sova - Kako večernji tip ljudi preživljava u jutarnjem svijetu?
  • palma123:

    Kako spriječiti?? Lako...nemati veze s tim!

  • -obrisani-:

    ako cemo gledati sa pravnog aspekta. vlasnici facebooka su njegovi korisnici. novac koji je dat za facebook trebo bi pripadati svakom njegovom clanu ravnopravno. nije mi jasno kako moze doci to takvog propusta. ako se moje lice i moji podatci ... prikaži još! koriste za sticanje profita onda svakako svaka osoba koja je clan tog portala ima ravnopravno pravo na dio profita.

  • -obrisani-:

    facebook ce uskoro propasti posto su to skuzili korisnici u USA i odakle je lavina krenula odatle ce se i zaustaviti.