Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saturnalije
Povratak na članak

Kako smo počeli slaviti Božić

Povijest ovog blagdana predstavlja promjenjivu i neusklađenu priču koja je počela prije Kristova rođenja

Komentari 30

BA
barbaizamerike
09:14 25.12.2018.

Hvaljen Isus Svim ljudima dobre volje Cestit i Blagoslovljen Bozic zelim

VL
KO
koraknaprijed
09:25 25.12.2018.

Sretan i blagoslovljen Božić svim ljudima dobre volje!

VL
AU
austrougarskigeneral
10:03 25.12.2018.

isus se rodio u travnju a ne u prosincu

VL
VI
Vito
09:38 25.12.2018.

Ajmo pokvarenjaci, objasnite nama čestitima zašto vi naglašavate čestitost jedan dan??? __ Pardon, dva dana, dan kad je rođen Isus Krist i dan svetog Stjepana __ Mi, čestiti se veselimo rođenju Isusa Krista i nemamo potrebe naglašavati čestitost na taj dan. __ Nas nije potrebno podsjećati na čestitost pa me zanima hoćete li napokon prestati licemjerno biti čestiti samo dva dana u godini, ili će te shvatiti svoju pokvarenost tijekom ove godine budući danas i sutra imate vremena putem interneta saznati barem teorijski što znači biti čestit __ Ako ste pak toliko lijeni i pokvareni, a očito jeste, onda ću vas ovdje obrazovati citatom iz rječnika hrvatskog jezika --- čestit = častan, pošten, neporočan __ željeti nekom jedan, dva dana biti častan, pošten, neporočan je samo dokaz licemjerstva i pokvarenosti onog tko to želi drugom taj dan. __ Častan, pošten, neporočan čovjek je svaki dan od rođenja, ako ga takvim odgoje roditelji __ A koliko mogu ovdje pročitati mnoge su roditelji zaboravili odgojiti pa su se pridružili partiji/organizaciji pred sudom osuđenoj za pljačku Hrvatske pa sad laprdaju o čestitosti tijekom slavljenja Isusovog rođenja, zanemarujući ostatak godine.

VL
Avatar possibilis
possibilis
09:28 25.12.2018.

Opet Englezi preuzimaju. Zalosno kad novine pomazu njihovu propagandu. Bozicno drvce je puno stariji obicaj od nedavnog engleskog dvora.

VL
VI
Vito
09:19 25.12.2018.

Svima koji vjeruju u rođenje Isusa Krista želim današnji dan veseli i radostan. __ ostalim licemjerima koji žele današnji dan "čestit" mogu samo napisati: žalim vas što niste čestiti cijeli život. __ No, da nema pokvarenih licemjera ne bi bilo niti poštenih cijelu godinu koji ne moraju čestitost slaviti samo jedan dan, već ju žive vjeke vjekova.

VL
VI
Vito
09:15 25.12.2018.

AutorElvis Sprečić Kako smo počeli slaviti Božić ::: Ne znamkako ste vi počeli slaviti Božić, ali znam kako smo ga mi slavili i nakon 1945.g., a ne kao vi nakon 1990. po naređenju partijske organizacije pred sudom osuđene za pljačku Hrvatske.

VL
Avatar southman
southman
09:38 25.12.2018.

Sretan i blagoslovljen Božić svima ! I ne obazirite se na gluposti iz ovog teksta.

VL
DU
Deleted user
09:51 25.12.2018.

Sprecicu jeli ti Elvis Presley bliži rod ?

VL
FI
filter21
09:33 25.12.2018.

Na portalu Index Denis Mahmutović novinar pljuje po Božiću a ovdje neki Elvis braćo muslimani a ne smetaju vam hrvatske kune koje zarađujete kod nas ajde probajte pljuvati Bajram u BIH naravno ne možete tako nešto napisati na sarajevskim medijima objesili bi vas javno

VL
Avatar nekineki
nekineki
09:43 25.12.2018.

VL propagandna novina a u rukama austrijske nadbiskupije ne želi čestitati Božić...čudno...

VL
DO
domxerex
11:50 25.12.2018.

Puno toga je u kršćanst vu preuzeto iz drugih vjerovanja. Recimo pričest je preuzeta iz kulta Mitre. Uskrs je preuzet od barbarskih proslava dolaska proljeća. Upravo zato jer su poput BORG-a alimilirali tuđe običaje postali su tako prihvaćeni i rašireni. Do tada su kršćani bili skupina vjerskih fanatika nalik na ISIL-ovce. Onda je to sve preuzeo i sveo u današnje oblike Konstantin Veliki na sinodu u Nikeji. onih 30-tak evanjđelja je sredio i sveo na 4 službena. Bilo je i peto tomino ali nakon par godina mu se nije svidjelo par poglavlja i jednostavno ga je uklonio.

VL
TE
terca123
09:23 25.12.2018.

Kako vam nije neugodno ovakve debilane pisati na Bozic. Je to da onih 3.5% deklariranih ateista osjeca bolje!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.