Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dossier Virovitica
Povratak na članak

Kako se živi u gradu na zapadu Slavonije koji u posljednje vrijeme trese afera za aferom

Otkad je gradonačelnik Ivica Kirin, Virovitica se od varoši, kako ju je zvala Željka Antunović, pretvorila u gradić ugodan za život, uzvraća kritičarima Josip Đakić, šef županijskog HDZ-a

Komentari 33

Avatar cro.adris
cro.adris
15:20 16.06.2019.

Realno Virovitica je predivan grad (vidi se i na slikama) i što se toga tiče grad radi odličan posao. Po meni to treba biti jedina zadaća lokalne samouprave jer zapravo kada pogledamo što drugo grad uopće može raditi? Porezi se postavljaju na razini države, demografska politika također, moguće su samo simbolične naknade. Dakle, smanjiti gradovima i općinama sredstva na razinu da ne mogu ništa drugo osim estetskih pothvata i nema greške.

VL
JA
japa
14:50 16.06.2019.

Ak gospon Đakić veli da je u Virovitici život lijep onda to valjda i štima. Takvom "čestitom" čovijeku treba vjerovat prije nego nas počne ponovo uvjeravat plinskim bocama...

VL
Avatar Ronin
Ronin
17:29 16.06.2019.

Kirin, Đakić, Tolušić, Sanader. Sve rečeno.

VL
DO
domxerex
15:53 16.06.2019.

Znam da ništa nije crno bijelo, ali isto tako znam da kod nas HDZ nije desnica kao što ni SDP nije ljevica. To su samo dvije interesne skupine koje su rodbinski povezane među sobom a nama glume da se svađaju kako bi operušali proračun koji mi punimo. Sudeći prema članku reklo bi se da se bliže neki izbori a dotični novinar i urednik su se već kladili na nekog drugog konja koji još ne jaše u Virovitici. Što će biti ako taj konj ne pobjedi!? Znamo što će biti ako pobjedi, nastaviti će tamo gdje je prethodni konj stao. I raditi doslovno isto i za sve okrivljavati prethodnu vlast - kao što to vjerojatno radi sadašnja. Od Rima na ovamo u politici ništa novo - sve već viđeno i poznato. Uvijek su krivi oni prije a mi smo divni, krasni i pošteni - dok se ne dočepamo proračuna.

VL
Avatar ucjena
ucjena
15:07 16.06.2019.

U ono vrijeme kad je Balasevic to ispjevao , nije bilo pritisaka, i bila je sloga koja nekome nije pasala, radnom covjeku, i postenih namjera je sve islo na ruku, ali danas kad odem tamo to vise nisu oni ljudi ni ono ponasanje a kamoli price koje se pricaju, kuda ce to otici vidjeti ce se!

VL
Avatar Toni Broo
Toni Broo
16:07 16.06.2019.

Hrvatska je potkraj 2016. imala ugovorene EU projekte u vrijednosti od 7.3 milijarde kn, a iznos se danas popeo na 54 milijarde kn! 7 puta više nego na početku mandata ove vlade. VPŽ i Grad Virovitica su primjer povlačenja sredstavaavaa iz EU fondova. Uvjerljivo najviše povlače novca, a vi tu županiju stavljete u nekakav negativan kontekst. Analizirajte si SDP-ovu Krapinsko-zagorsku županiju koja je s 57 tisuća kn po glavi stanovnika izgleda kao da je bila u ratu. Virovitica koja je bila u ratu je uspješnija od te županije gospodarski. Uglavnom, u mandatu Vlade HDZ-a, skočili smo s 9 na 65% ugovorenih sredstava iz EU fondova! Do kraja godine ćemo biti na 85%, a do kraja mogućnosti za trošenje – 2021. i na 100 posto. Tako se štite nacionalni interesi, diže potrošnja, standard i BDP. 7 puta više novca iz EU je povučeno u odnosu na SDP-ovu vladu , zato čemo i imati rast BDP-a od preko 4 posto u ovoj godini dok nas je SDP uništavao s 11 kvartala pada bdp-a.

VL
BR
BrankoZuti
16:20 16.06.2019.

Što reći o građanima Virovitice? Toliko su pametni i obrazovani da svaki puta izaberu HDZ. I ona plaču i čude se kad djecu zovu na Skype u Irsku...

VL
IN
inot
16:39 16.06.2019.

Josip Đakić....u se,na se,zna se

VL
SS
sokac sa drave
20:17 16.06.2019.

Narucen clanak od onih kojima ne odgovara rast i napredak Virovitice,oni bi rado da se ta lova posalje njima u kamenjar.Zupanija ima najljepse ceste u hrvatskoj,oranice sve uzorane i zasadjene,grad blista od cistoce.Ocito ovdje ne stanuju krkani.Djakic je takav kakav je veseljak ali u ratu cetiri puta ranjavan i uvjek bi se brzo oporavio i opet u prve redove.Viroviticka bojna uz Varazdinsku je nasa najelitnija koja je samo ratovala u prvim redovima gdje se je moralo probiti protivnika.Prvi usli u Okucane ,na velebit u Jajce bili na devet kilometara od Banja Luke.Lopvi nedirajte slavoniju dosta je bilo.

VL
RP
rpzagreb
21:36 16.06.2019.

A kako se tek živi u Zagrebu gdje jedna primitivna individua godinama sumanuto i bez ikakve kontrole troši gradski novac???

VL
Avatar Toni Broo
Toni Broo
15:58 16.06.2019.

chemica, gdje tvoji sdp-ovci vladaju, to je demografska i ekonomska katastrofa! SDP je uspio BDP s 340 milijardi kn 2011. spustiti na 339 milijardi kn 2015., unazadili ste Hrvatsku ekonomski u 4 godine vlasti! Danas nam ukupni BDP iznosi 4100 milijardi kn, 70 milijardi više u odnosu na 2015. Srnka koju mrziš odnosno HDZ vlada u 67 od 128 gradova u Hrvatskoj. Od 428 općina u Hrvatskoj, HDZ drži njih 200, dok SDP-ovci drže 45 općina i 22 grada. HDZ-ove sredine su bogatije od sredina gdje je tvoja partija vlast. Statistički gledano, HDZ vlada u najbogatijim i najrazvijenijim gradovima poput Malog Lošinja, Raba, Korčule, Bakra, Preloga, Velike Gorice, Dubrovnika, Zadra, Splita, u koalicijama vladaju Zagrebom i Varaždinom, te HDZ dominira u najbogatijim općinama Konavle, Antunovac, Baška i Dugopolje. Tamo gdje HDZ dobro radi, građani ga nagrađuju, gdje loše radi građani HDZ-ovce smjenjuju kao u npr. Kninu ili Gospiću. Dobar rad i uspjeh na terenu pojedinog HDZ-ovog gradonačelnika ili načelnika je jedino mjerilo snage HDZ-a.

VL
NO
Nordik
15:03 16.06.2019.

Još veći problem je u Plenkoviću koji svoje žetončiće Tolušića, Kirina, Đakića... nema pod kontrolom.

VL
CH
chemica
14:21 16.06.2019.

Tamo gdje vlada HDZ trava ne raste. Sirotinja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.