Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je odgovoran

Kako se to moglo dogoditi? Branitelj pokopan bez imena, križa i pogreba

Na grobu branitelja Josipa Remenara križ i svijeće tek nakon intervencije...
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
24.05.2018.
u 20:18

Kosio sam travu kad sam ugledao grob bez obilježja. Pogodilo me to. Pa i kućnim ljubimcima napišu ime, rekao je Ilija Šljivić Ike koji je otkrio neobilježeni grob

Josipa Remenara (63) iz Udbine vidjeli su živog 1. svibnja. Mrtvo tijelo branitelja koji je živio sam našli su 16. svibnja. Ne zna se koliko je dugo ležao mrtav u stanu u stambenoj zgradi. Njegovi susjedi su nam rekli da nisu osjetili neugodne mirise tijela jer susjeda drži puno mačaka u stanu pa sve ionako zaudara, pišu 24 sata.

- Kad su policija i vatrogasci provalili, iznijeli su ga zamotanog u deki u hodnik i tamo je stajao. Ne zna se od čega je umro jer obdukciju nisu ni obavili, a stan su mu dezinficirali tek četiri dana kasnije – rekao je Jasmin Vilić (48), susjed umrlog branitelja. Remenara, koji je bio korisnik socijalne skrbi, pokopali su na katoličkom groblju u Udbini. Humak je bio bez obilježja, bez križa, pokopan je bez crkvene ceremonije, a nije otisnuta ni osmrtnica, pa se nije ni znalo kad je ukop.

– Kosio sam travu na groblju kad sam ugledao grob bez obilježja. Čuo sam da je Remenar umro i mislio sam doći na sprovod, ali nije bilo obavjesti pa sam pomislio da tijelo u mrtvačnici čeka dolazak njegova sina koji živi u Puli ili Rijeci. Pogodilo me to. Pa i kućnim ljubimcima napišu ime. Popio sam tabletu jer sam i ja branitelj te mu slikao grob. Prozvao sam nadležne preko društvene mreže jer me boli nepravda – rekao nam je Ilija Šljivić Ike, komunalni radnik. Nakon pet ili šest dana, govori Ike, na humku se pojavio križ s imenom i prezimenom, zapaljene su svijeće, a braniteljska udruga iz Plitvica poslala je – buket cvijeća. Župnik Crkve hrvatskih mučenika, Josip Šimatović, kaže da mu nitko nije javio za sprovod. Načelnik općine Udbina Josip Seuček kaže da je odgovoran Centar za socijalnu skrb.

– Centar za socijalnu skrb Gospić – Podružnica Korenica snosio je pogrebne troškove našeg korisnika, a neke od stavki računa su križ, svježi buket i lampion, napisala nam je ravnateljica Centra Nikolina Devčić. Ministarstvo branitelja nije bilo obaviješteno. Žali zbog nedostojnog ukopa.

Prosvjed udovica branitelja ispred HRT-a:

Na grobu branitelja Josipa Remenara križ i svijeće tek nakon intervencije...
1/22
Ključne riječi

Komentara 14

WI
Witman
21:12 24.05.2018.

Počivao u miru božjem, ne znam što bih pametno rekao

Avatar Lovre42
Lovre42
20:55 24.05.2018.

Svim odgovornim u Udbini momentalni otkaz.Ovo je direktan napad na temelje hrvatske države.Neoprostivo.Koliko hrvatskih branitelja leži u ovakvim neobilježenim grobovima.Sramota.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
21:31 24.05.2018.

Hvala ti na svemu hrvatski branitelju!🇭🇷🇭🇷🇭🇷Počivao u miru Božjem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije