Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMOKE ON THE WATER

Kako se srušio Deepwater Horizon

katastrofa (1)
Foto: Americablog
1/9
04.05.2010.
u 15:53

Fotografije katastrofalnog rušenja naftne platforme u Meksičkom zaljevu, koje je iz neposredne blizine snimio jedan radnik

Ključne riječi

Komentara 14

MR
M@rsij@nac
17:47 04.05.2010.

Ovako tvrdi jedan inzinjer......Platforma British Petroleum je busila doboku busotinu na nesto preko 1500 metara. I potom jos nekoliko kilometara do naftnog polja. Kad je busilica nasla naftu ,ona je bila pod toliko velikim PRITISKOM da je unistila sve sigurnosnesne prstenove sve do platforme sto je prouzrocilo eksploziju i potonuce.On tvrdi da je platforma pala na rupu iz koje izvire nafta. On tvrdi da je to negdje oko 200,000 barella DNEVNO. Ako je to tocno ,kako ce odstraniti platformu i kako zacepiti rupu. Jedna litra nafte nacini 250,000 galona otrovnim za morski zivot. Shvacate li vi sto bi se moglo dogoditi ako busotinu ubrzo ne zatvore i ako nafta dospije do Gulf struje????????????????....... Sada samo neka pristigne neki hurikan i sve ce otici u 3:00 PM.....................................

MR
M@rsij@nac
19:00 04.05.2010.

Americki Chernobil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JS
ja sam gladan
00:29 05.05.2010.

Ovo zvono je izum još jednog Hrvata; Anthony Lucas (Antun Lučić) izumio tzv \"božićno drvce\", koji je sustav ventila i cijevi instaliranih na ušću bušotine upregnuti petrolejski izvor. The \"Christmas tree\" is connected to the piping for transportation or storage of oil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije