Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.06.2014. u 14:00

Ministar Mrsić je pak, braneći tezu kako bi to, jer Hrvati žive kraće od ostalih građana EU, bilo diskriminirajuće rekao kako će naši građani na taj način "bitno kraće uživati u zasluženoj mirovini"

Sukob Linić-Milanović više nije ni valjanje u blatu. To nije ni trećerazredno podmetanje kajli. To je osobni obračun koji se odvija pred očima javnosti. Politički reality show u kojem je cilj što više ogaditi protivnika, a sve u cilju prosvjetljivanja javnosti. Gospodo političari, boli javnost briga za vaše međusobne obračune na nivou onog "moj je tata jači od tvojega". Javnost, u koju su se sinoć kleli i u RTL Danas, Dnevniku Nove TV i Dnevniku HTV-a, zanimaju konkretna rješenja.

I da, veliki je gaf, što je Nova TV eksplicitno naglasila, premijerova rezolutna izjava kako u protekle dvije i pol godine u SOA-i nije nitko zaposlen, ali još veći Milanovićev gaf je što pogrešku nije priznao. Jer reći da je dao djelomično pogrešnu informaciju, nakon što je u mikrofone vrištao "nula je zaposlenih" nije isprika već demonstracija bahatluka koji mu ovom trenutku nije saveznik. Ono što javnost, kojoj su se i Linić i Milanović poveli navrh glave svojim međusobnim podbadanjima, zanima jest preporuka EK da u mirovinu idemo sa 67 godina. To nas osobno pogađa, to nas zanima. Nas, javnost. Ministar Mrsić je pak, braneći tezu kako bi to, jer Hrvati žive kraće od ostalih građana EU, bilo diskriminirajuće rekao kako će naši građani na taj način "bitno kraće uživati u zasluženoj mirovini."

E pa poštovani ministre, u Hrvatskoj umirovljenici ne uživaju, većina njih preživljava. Primjećujete, riječ javnost ovdje se dosta puta ponavlja. Namjerno. I sigurno deset puta manje nego što ju je upotrijebio premijer u svojim jednominutnim obraćanjima posljednjih dana. U obraćanjima javnosti dakako.

PLUS

Sportske minute svih triju informativnih minuta bile su posvećene Vatrenima u Brazilu. I svi su se uspjeli javiti uživo kriminalno lošim vezama unatoč.

MINUS

Ljubav, navika, panika na RTL-u produkcijski, sadržajem i glumom ne zaslužuje emitiranje, a kamoli u prime timeu!

>> 'Riskiramo stampedo odlaska u prijevremenu mirovinu i 10.000 novih umirovljenika'

Komentara 6

Avatar Vrijeme
Vrijeme
14:26 05.06.2014.

Ne uvaljuje vama niko nista, a raditi cete i do sedamdesete.

MS
MSKoRIsnik
14:10 05.06.2014.

Kad srce kaže želim raditi, Vlada kaže odi u grob! Nemamo za mirovine sve smo zapilii, pojeli i u autmobilima više klase provozali! Nažalost mi obični mali ljudi nemamo svi privilegiju kao ministriaca Milanka Opačić s fakulteta u Sabor da možemo raditi do 80 godine a da za nas rade svi osali! Rajo crkni poručuje nam vlada!

KA
kafka
14:38 05.06.2014.

Problem nezaposlenih mladih nisu stari nego značajan gubitak radnih mjesta i nepostojanje razvojne strategije na osnovu koje bi se otvarala nova radna mjesta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije