Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dubrovnik naplatio prve kazne

Kako očuvati gradove na obali? Divljanje turista mora se zaustaviti, treba uvesti pravila koja će vrijediti svugdje

23.07.2022.
u 20:42

Kako stati na kraj činjenici da je u našim biserima poput Dubrovnika, Splita, Hvara, Šibenika, Zadra onaj dio stanovništva koji se ne bavi turizmom praktički prisiljen živjeti pola godine u infrastrukturnom kaosu, prometnim gužvama i općem neredu koji iza sebe ostavljaju neodgovorni gosti, istražili smo jer ovih se dana aktualiziralo pitanje treba li Hrvatskoj dugoročni i strateški dokument koji bi bio nacionalno obvezujući i koji bi propisivao uvjete i sankcije u turizmu.

Ključne riječi

Komentara 53

DQ
Dq
21:00 23.07.2022.

Koliko vidim , stranci kod nas ne čiste za svojim psima , pa su nam šetnice pune nagaznih. Zakaj ? Pa zato kaj znaju da ih ne slijedi kazna . Kad bi negdje pisalo upozorenje da je kazna nekoliko stotinaa eura, možda bi pomoglo. Ima ih i koji parkiraju svoje glisere i prikolice tamo gdje ne bi trebali , ali nisu oni krivi , koliko mi koji im to dozvoljavamo.

Avatar Asterix
Asterix
21:29 23.07.2022.

Treba nam pristojni i održivi turizam. Onda tek možemo pričati o elitnom turizmu, kapacitetu, kvaliteti, cijenama itd. Ne treba čovjek biti bogat da bi se ponašao kao gospodin. Za one koji se ne ponašaju primjereno, čime podcjenjuju domaćine i druge goste, kazne su sasvim u redu. Paralelno treba raditi i na edukaciji onih koji žive od turizma pa i onih koji žive indirektno od turizma. Reda treba biti, zabaviti se može i u okvirima uljudnog ponašanja.

KO
Kolibri
00:21 24.07.2022.

najjednostavnije a i najkorisnije je okrenuti se poljoprivredi i proizvodnji a turizam ostaviti za ukras

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?