Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 pacijenata u KBC Zagreb

Ozlijeđeni u potresu: Petrinjka ima prijelome kralježnice i zdjelice, ići će na brojne operacije

Halikopterom iz Petrinje prema Zagrebu evakuirani štićenici domova za starije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
04.01.2021.
u 21:40

Svih 15 pacijenata hospitaliziranih u KBC-u Zagreb operirani su i oporavljaju se. Uglavnom je riječ o teškim ozljedama ekstremiteta

U KBC-u Zagreb hospitalizirano je ukupno 15 pacijenata s Banovine ozlijeđenih u potresu,a još dvije pacijentice smještene su u KBC-u Sestre milosrdnice. Uglavnom su teško ozlijeđeni, ali oporavljaju se.

Djevojka iz Petrinje koja leži u KBC-u Sestre milosrdnice ima teške ozljede i prijelome kralježnice i zdjelice, a pred njom su brojne operacije i dug oporavak. Prvotno je primljena u Kliniku za traumatologiju, otkuda je prebačena u Vinogradsku zbog sumnji na ozljedu jetre. Pretrage su pokazale da je jetra ipak u redu, pa se djevojka krajem tjedna vraća u Traumu gdje će joj najprije operirati zdjelicu, a potom i ozlijeđenu kralježnicu, kazao je prof.dr. Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, za 24sata.

Druga djevojka hospitalizirana u Vinogradskoj ima takozvani "crush sindrom", odnosno, nema prijelome, ali noga joj je dugo bila pritisnuta velikom masom građevinskog materijala. Zbog toga je ostala bez cirkulacije, što za posljedicu ima ozljedu i nekrozu tkiva. Ostat će u Vinogradskoj dok joj se živci u nozi i cirkulacija ne oporave. 

>> VIDEO Vojnim helikopterima evakuirane nepokretne osobe iz Petrinje u Zagreb

Svih 15 pacijenata hospitaliziranih u KBC-u Zagreb operirani su i oporavljaju se. Uglavnom je riječ o teškim ozljedama ekstremiteta.

Kako ne bi stali s redovnim programom za najteže pacijente koji nemaju veze s potresom ili hitnim stanjima, na Rebru su na staru godinu operirali i deset onkoloških bolesnika. Ukupno je KB Sveti duh primio 16 pacijenata iz bolnice u Sisku, od toga je samo jedna žena primljena zbog ozljeda tijekom potresa, dok se drugi liječe od oboljenja nevezanih uz potres.

Ključne riječi

Komentara 1

PE
PetiElement
22:15 04.01.2021.

Nakon godinu dana borbe s koronom, uz sve ono redovno i svakodnevno.. još i ovakve izvanredne situacije.. liječnicima treba početi dizati spomenike! Osobno im se divim.... eto..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije