Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bila Voda

Kako je vjera pobijedila komunizam?

Bila voda
Foto: Deutsche Welle video screenshot
14.11.2014.
u 09:20

Četvrt stoljeća nakon takozvane "baršunaste revolucije" i Češka ima još neodrađenih domaćih zadaća u predmetu zvanom: suočavanje s prošlošću. Jedna od njih je i Bila Voda, , mjesto koje je postalo prisilni dom prognanih redovnica.

Njemačka je proteklih dana proslavila 25. obljetnicu pada Berlinskog zida. Sa Zidom urušio se i komunistički blok.

U susjednoj Čehoslovačkoj komunistički je režim srušen bez krvoprolića. Ali četvrt stoljeća nakon takozvane "baršunaste revolucije" i Češka ima još neodrađenih domaćih zadaća u predmetu zvanom: suočavanje s prošlošću. Jedna od njih je i Bila Voda, mjesto koje je postalo prisilni dom tisuća prognanih redovnica.

>> Churchill je nagovarao Amerikance da bace atomsku bombu na SSSR

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
06:28 15.11.2014.

Jeli ovi govore o Golom Otoku naj okrutnijem conclogoru opslije sibirskog gulaga. Zivi je svjedok Ivo Josipovic. Bilo bi dobro da malo progovori za vrijeme predsjednicke kampanje.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
12:12 15.11.2014.

Naslov bi trebao biti kako su ljudi izmanipulirani vjerom i izkoristeni u politicke svrhe? Razbijanje komunizma je pomno planirano dio plana je uraio Vatikan! Neradi se o nikakvoj vjeri, radi se o cistoj manipulaciji vjerom u svrhu ostvarivanja ciljeva! Onaj koji iskreno vjeruje u Boga vijeruje taj ne ide kod ovoga sto je reko da je svjet nastao sa "bang-bang" , isti taj je rekao da "Bog nije svemocan"! Tako da u Vatikanu nema vjere u Boga! Biblija je rekla "Sotona ce se u sve pretvarati!"

PE
pessimus
09:38 15.11.2014.

moraš stvarno biti vrstan novinar za napisati ovakvu člančinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije