Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodijeljeno gotovo 778 tisuća odlikovanja i medalja

Kako je ustanovljen sustav hrvatskih odlikovanja i što se s njima događalo od Tuđmana do danas

14.12.2023.
u 18:54

Najviše veleredova podijelio je Mesić (62), pa Tuđman (58), a najmanje Milanović (15)

Komentara 3

GO
goran2hr
20:21 14.12.2023.

Priča oko dodjele hrvatskih odličja teža je satira. Među najboljim provalama su: Kada je HDZ Šeks u srpnju 2005. odlikovao Mesića najvećim državnim odlikovanjem, Veleredom kralja Tomislava, a onda Mesić u prosincu 2008. dodjeljuje Šeksu državno odlikovanje, Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom. Ili kada na odlasku 1993. UN generalu Nambiaru, RH dodjeljuje orden, iako je u njegovoj odgovornosti nekažnjeno likvidirano dosta Hrvata civila. Ili kada predsjednica Kolinda, odbija odlikovati odličnog bivšeg ministra vanjskih poslova prof Zvonimira Šeparovića, ali zato dodjeljuje odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića - Veljku Kajtaziju. Ili....

ZA
zagabria3
19:00 14.12.2023.

Pa to je živa sprdnja, dezavuiranje hrvatskog domoljublja i njegove vrijednosti. Toliko medalja a toliko kriminala

Avatar Heisenberg
Heisenberg
19:30 14.12.2023.

Ordenjem su se zakitili i kurta i murta, zato ga i ima na Hreliću kupiti bagatelno na kile. Ja koji sam bio u srbijanskom koncentracijskom logoru, koji sam dao intervju televiziji Beograd, gdje sam održao predavanje, mogu slobodno reći, iz domoljublja, i nakon kojega mi je komadant logora pružio ruku i čestitao, i zatražio da ostanem i razgovaramo. Ipak nakon nekog vremena, pošto je došao drugi komadant, sam dobio batine od stražara koji su me čuvali i slušali moj intervju. Naravno nisam u grupi odlikovanih. Tako to ide u nas, na svim poljima života i rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije