Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PACIJENTI TRAŽE ODGOVORE
Povratak na članak

Kako je moguće da se tek naknadno otkrije da je neki lijek štetan za ljudsko zdravlje?!

HALMED dosad nije zaprimio nijednu prijavu sumnje na nuspojavu lijekova s ranitidinom koja bi se odnosila na maligna oboljenja, uključujući rak. No i da jest, takvu bi tvrdnju bilo vrlo teško dokazati

Komentari 5

Avatar Syssko
Syssko
17:17 06.10.2019.

Vrlo jednostavno! Odobrenje se dobije mitom i korupcijom makar rezultati istraživanja govorili suprotno jer moramo biti svjesni da tamo SOCIOPATI ordiniraju,njihov BOG JE NOVAC, njih nije briga za nikog i onda kada kritična masa oboli i umre onda se toto više nemože sakrit pa su PRISILJENI "priznat" štetnost no do tada su več milijarde ubrali i več je na tržištu 20 drugih lijekova možda i štetnijih kojima se to tek treba dokazat. IDENTIČNO je s cjepivima, svim silama se demonizira svakog ko kaže nešto protiv, pogotovo roditelje a liječnici izbjegavaju prijavljivat nuspojave, sociopati guraju svoj agendu preko politike koja je njihov poligon za to a dozla boga korumpiran i pokvaren.

VL
IK
Ispravak_krivog_navoda
17:24 06.10.2019.

Stvar je u tome da lijek uopce nije opasan, ali farmaceutska industrija mora maknuti djelotvorne lijekove sa trzista da bi nam uvalili nove, jer na njima moraju zaraditi masnu lovu. Iako novi lijek nije ucinkovit kao stari pa samim time nema prolaz na trziste, farmaceutska industrija ga gura tako da ukloni djelotvorni lijek na bilo koji nacin i onda nam prodaju novi, za koji uopce nije postojala potreba. Upravo su navedeni sartani dobar primjer, jer ti blokatori radili su gotovo savrseno a koriste se za najcescu bolest danasnjice - probleme s tlakom. Zato ih treba maknuti, kao sto je svojevremeno DDT proglasen opasnim jer je bio toliko ucinkovit da je cijela industrija sredstava za ciscenje dosla u opasnost od bankrota. Farmaceutska industrija ne zeli lijekove koji lijece, nego lijekove koje morate piti cijeli zivot da bi odrzali stanje kakvo je.

VL
GR
gragakarlovac
17:16 06.10.2019.

Hrvati su inaće poznati da piju lijek za sve - prdež, disanje, itd...

VL
IH
iron.hide.54966
17:11 06.10.2019.

Kako? Tako što ga prije toga treba prodati a poslije toga se obratite svome liječniku.

VL
DU
Deleted user
22:34 06.10.2019.

Kako je moguće? Jednostavno. Lijek se ispituje npr. 4 godine i kaže se može u upotrebu, a on pokaže nuspojave za 10 godina. Kada bi se svi lijekovi ispitivali bar pola ljudskog vijeka ljudi bi umirali kao muhe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.